Otthon

A tengeri sós felmosásban az energia, avagy a legjobb Feng Shui és Vaastu tippek az otthonunkba!

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.22 | 16:48

Szeretnénk, ha a lakásunk és a házunk belső terében nemcsak jó közérzet uralkodna, de harmónia áradna minden négyzetcentiméteréből? A Feng Shui és a Vaastu tippjeivel elérhetjük.

Feng Shui és a Vastu Shastra egyaránt ősi, szent tudás. Abban segítenek, hogy az ember harmonikus kapcsolatot teremtsen önmaga, az otthona és a környezete között.

Az senki számára sem lehet meglepő, hogy manapság rohanó életet élünk, de annyira, hogy abban sokszor még a problémáinkon való mélyebb és komolyabb elgondolkodásra és életünk harmonizálására sincs elég időnk, ami gyakran azt vonja maga után, hogy kevésbé leszünk sikeresek a karrierünkkel vagy a magánéletünkkel kapcsolatos gondok megoldásában. Legalábbis állítólag.

Számos kedvezőtlen körülmény kihatással van az egészségünkre és a jólétünkre is – ám a problémák jó részét meg lehet oldani azzal, hogy hagyjuk, az otthonunk segítsen benne. Rendben, segítsen, na de ez hogyan lehetséges? A megoldás: a Vaastu és a Feng shui. Mutatunk is pár praktikát, amelyekkel több pozitív energiát juttathatunk a környezetünkbe!

A vaastu és az irányok

A Vaastu alapelve, hogy az otthonunk elhelyezkedése, iránya kiemelkedő jelentőségű a ránk váró szerencse szempontjából.

A főbejárat

Ha van lehetőségünk változtatni, fontos, hogy a bejárati ajtó a házon ne a délnyugati irányba nézzen. Ez ugyanis alapvetően ellentmond a Feng Shui-nak, mely balszerencsével azonosítja ezt az irányt. Amennyiben mégis így áll az ajtó, tartsuk távol a rossz hatást egy tulsi növény vagy egy Isteni jelkép bejáratra függesztésével. Vagy közelekedjünk egy olyan ablakon át, ami a jó irányba néz. Persze csak akkor, ha a földszinten lakunk, vagy van egy jó erős kötelünk.

Az istentisztelet helye

Otthonunkban az istentisztelet helye mindig nézzen keletnek, ahol a nap felkel. Ha másfelé néz, azzal a Feng Shui szerint kiprovokáljuk az isten haragját. Egyszóval: lehet, hogy szükség lesz egy új ablakra.

A konyha helye

A konyha otthonunkban a táplálékot, a táplálkozást jelképezi. Hogy merre néz a konyha, az a vaastu szempontjából igen lényeges. Legjobb, ha délkelet felé, ugyanis ha északra néz, a hiedelem szerint rossz egészség és szerencsétlenség várhat a ház lakójára. Lehet, hogy a lakás összes ablakát be kell majd falaznunk és újakat kell vágni, vagy csak elég, ha átvariáljuk a helyiségeket.

A hálószoba

hálószoba felépítése és szögei fontosak annak érdekében, hogy megvédjék a család fejét. Legjobb, ha a szoba délnyugati fekvésű. Az ágyat pedig úgy érdemes elhelyezni, hogy sose nézzen északnak. Egy iránytű biztosan segít ebben.

Fürdőszoba

A fürdőszoba délre vagy nyugatra nézzen. Ha ugyanis a másik irányba tekint, az súrlódásokat, ellenségeskedést hoz az otthonunkba. Úgyhogy csak óvatosan.

Az otthon középpontja

A lakás vagy a ház középpontja mindig legyen mentes a rendetlenségtől, felfordulástól, zsúfoltságtól. Nem előnyös, ha falak állnak a középpontban – legyen levegős, tágas és jól megvilágított a megfelelő szögekből.

Vaastu szempontjából az a legjobb, ha az otthonunkban nincsenek mély vonalak, vágások, lyukak, melyek vonzzák a negatív energiákat. Ilyen a fészer, a pince vagy a föld alatti tároló is, melyek csak akkor állják meg a helyüket, ha az otthonunk északi részén helyezkednek el és viszonylag el vannak vágva a fő életterünktől.

A föld alatti üregek rossz hatással vannak az ember immunrendszerére. Krónikus stresszt és betegségeket okozhatnak.

Sose használjunk a házban túl sok élénk színt, mivel rossz egészséget hozhat. A hálószobában ne tartsunk vizet ábrázoló képet. Az istentisztelet helye legyen üres fal, gerendák és szekrények nélkül. Kisméretű növényeket inkább az erkélyen vagy a teraszon tartsunk.

Mossuk fel hetente kétszer a padlót tengeri sós vízzel – energiával és pozitivitással töltjük fel a teret!

Forrás: Napidoktor.hu

Képek forrás: Pinterest


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.