Otthon

Ennél menőbb ingatlant ma már nem fogsz látni, mint ez a görög őrtorony

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.06 | 12:48

A hosszú évek kemény munkája, és a részletekre való pontos odafigyelés megmutatta mire képes, ez a gyönyörű tengerre néző három szobás mindössze 25nm² alapterületű többszázéves őrtorony-lakás.

1984-ben, amikor Kostas Zouvelos és felesége a görög Mani-félszigeten egy morzsolódó 19. század eleji őrtornyon meglátták az eladó táblát, úgy döntöttek, hogy megvásárolják. Pár évvel később döntöttek arról, hogy mit kezdjenek vele.

Ezek a tornyok mindenütt jelen vannak a Peloponnészosz szerte, az itt élő manóták soha nem voltak oszmán megszállás alatt, mint az ország többi része, és 1832-ben ők segítettek Görögország függetlenségének megszerzésében. A háború után a házak és a tornyok nagy része elhagyatottá vált, miután lakói Athénba költöztek.

Zouvelos és felesége, Kassiani Theodorakakou nyolc évet töltöttek az összeomló tornyuk háromszobás vendégházakká alakításával. Annak érdekében, hogy az épület megfeleljen a környezeti viszonyoknak, háromszor változtatták a habarcs színét is.

Az épület eredetileg kicsi alapterületű, a 25 négyzetméter eléggé megkötötte a kezüket, azonban minden erőfeszítésük kifizetődött, amikor végre elkészült, az első szinten konyhát találhatunk, ahonnan a teraszra lépve megpillantjuk azt a kilátást, amit szinte mindenki szeretne látni. Az alsó és felső szinteken további hálószobákat találunk. Illetve a tetőről is gyönyörködhetünk a tengerben. A végtelen medence, a száz éves olajfák, és az egész egyszerűen csodálatos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló