Otthon

Betiltják a gáztűzhelyeket

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.05 | 18:18
  • trendindex: 2

Az éttermek egyelőre még mentességet kapnak, csak az újépítésű ingatlanokban kell gáz nélkül megoldani a fűtést.

New York államban betiltják az újépítésű lakóépületekben a gáztűzhelyek és a gázkémények használatát, a fűtést és a főzést pedig elektromos árammal kell megoldani. A tilalom a hét emeletnél alacsonyabb épületek esetében 2026-tól, a magasabbak esetében 2029-től lesz érvényes. Az új szabályozás a jelenlegi gáztűzhelyek használatát nem érinti, csak az újonnan épülő ingatlanokat.

Az állam a lakóépületek energiatermelésének és -felhasználásának megváltoztatása érdekében vezeti be a szigorításokat, és a fosszilis tüzelőanyagoktól való függés csökkentése a céljuk. Az új szabályozás az éttermeket és üzleteket nem érinti, csak a lakóingatlanokat. A kemencék és a propángázas fűtés is tiltott lesz, de csak az újonnan épített ingatlanok esetében.

Carl Heastie, a New York-i Közgyűlés elnöke elmondta, hogy egészségesebb környezetet kell biztosítani a jövő nemzedékei számára. A gáz használatának egészségkárosító és környezetszennyező hatása miatt fontos a változás. A gáztűzhelyek használata idegrendszeri és légzőszervi megbetegedéseket okozhat, gyerekek esetében pedig ADHD-hoz vezethet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.