Otthon

Az emberek több mint fele depresszióba esik a home office miatt, de van rá megoldás

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.09 | 14:18

Mégsem olyan könnyű az otthoni munka.

Az otthoni munka elsőre könnyű feladatnak tűnhet, a hétköznapokban azonban hamar szembesülünk vele: rengeteget kivesz belőlünk. Ennek nem csupán mentális, de fizikai tünetei is jelentkezhetnek. Mindez azonban a megfelelő stratégia birtokában könnyen elkerülhető – állítja a szakértő. 

Home office-ban dolgozni teljesen más élmény, mint a munkahelyen. Már csak azért is, mert az embertársaink közelsége általában javítja a munkamorált – emeli ki Diaconescu Gabriella élet-rendbehozatali tanácsadó, tréner, előadó. Mit tehetünk tehát, ha rajtunk kívül álló okok miatt otthoni munkavégzésre kényszerülünk?

Eleinte általában felszabadítóan hat a felügyelet hiánya, ahogyan az is, hogy magunk dönthetjük el, mikor tartunk szünetet és mikor haladunk tovább a munkával. Hamarosan azonban szembesülünk azzal, hogy jóval könnyebben elterelődik a figyelmünk, mint az íróasztalunk mellett. Ne gondoljuk, hogy egyedül vagyunk a problémával! A „bejárós” munkahelyről home office-ra való átállás akár az emberek 50-60 százalékából is zaklatottságot vagy depressziós tüneteket válthat ki.

„Ha otthon dolgozunk, szükségszerűen mást is csinálunk közben: mosogatunk, telefonálunk, kimegyünk a kertbe, és akár egész napra pizsamában maradunk. Túl sok a randomitás, a véletlenszerű mozgás, és ezzel nem mindenki képes megbirkózni. A munkamorál így fokozatosan elkezd lefelé menni. Végül olyan spirálba kerülhetünk, amiből nem egyszerű önerőből kikászálódni” – magyarázza Gabriella, aki már emberek százainak segített rendbe tenni az életét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.