Otthon

Ez a nő teherautóval indult világot látni

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.30 | 08:11

Katie otthona több mint másfél éve egy teherautó, amit otthonosan berendezett magának. Kezdetben a párjával indult útnak, de jó ideje egyedül járja Amerikát - és hamarosan a világot.

„Ez a fajta szabad életstílus az, ami mindenben engem tükröz. Ha rossz az idő, arrébb megyek, ha társaságra vágyom, találkozom valakivel, ha egyedül akarok lenni, elhúzódom” – mondja magától értetődő természetességgel.

„Persze nem azért élek teherautóban, hogy teherautóban éljek: inkább azért, hogy mindenféle eljuthassak, ahová csak szeretnék. A legtöbbet a természetben vagyok, és imádom” – teszi hozzá.

A nomád életstílust a párjával kezdték, akivel közösen, családi segítséggel építették ki a tökéletes mobilotthont. Akkoriban még volt spórolt pénze csak az utazásnak élni, de az elmúlt hónapokban újra kezdte a munkát szabadúszó marketingesként és cikkíróként: „mondhatni teljes munkaidőben, de azért mégsem úgy, hiszen azért választottam ezt az életet, hogy minél többet lássak a világból” – fejti ki.

A terv eredetileg az volt, hogy egy év alatt végigjárják az USA 50 államát, ami Katie szerint is elég grandiózus cél volt, de végül sikerült. Ezt a feszített tempót azonban soknak érezte, ezért most – a maga uraként – már úgy jut el helyekre, hogy közben több időt is eltölt egy-egy neki tetsző állomáson, hogy kiélvezhesse útját.

Egy átlagos nap lazán telik Katie életében: ébredés után dolgozgat egy kicsit, majd a természetben lazít, utazik, kirándul, nézelődik, új barátokat szerez, ezt követően pedig eldönti, hol szeretne aludni: van, hogy ez egy parkoló, máskor viszont kemping, esetleg hasonló, teherautós utazók számára fenntartott közösségi terület.

A mobilkecó egyébként összkomfortos: a propán–bután gázt benzinkutakon tölti újra, így mindig van áram. A hűtőjéről azt mondja, hogy még nagyobb is, mint amire szüksége van, és a napot mindig kávával indítja – főzőcskézni azonban nem szokott rendszeresen a járművön, inkább a szabadban sütöget, bográcsozik, mikor épp mihez van kedve.

„A vécémet kizárólag vészhelyzet esetén használom, egyébként benzinkutakon, éttermekben és kempingekben végzem a dolgom… de legfőképpen nyilván a természetben. Elvégre azért választottam ezt az életstílust, hogy minél több időt tölthessek a szabadban, méghozzá szabadon” – nevet Katie.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.