Utazás

Úgy néz ki jövőre nem vehetnek már füvet a turisták Amszterdamban

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.14 | 09:48

Amszterdam vezetői ismét úgy döntöttek, hogy rendet tesznek a belvárosban.

2019-ben összesen 19 millió turista látogatta meg Amszterdamot, azonban a legtöbb embert nem a kulturális élet vagy az építészet érdekli, hanem az éjszakai élet, ami annak köszönhető, hogy a prostitúció, de a kannabisz árusítása és fogyasztása is legális a városban.

Tavaly történt egy kutatás melynek értelmében a válaszadók 57 százaléka elmondta, hogy számára rendkívül nagy szerepet játszott az úti cél kiválasztásában az, hogy a belvárosban meglátogasson egy coffee shopot, és kannabiszt vásároljon.

Femke Halsema polgármester levélben tett javaslatot a város közgyűlése részére egy olyan rendelet kidolgozására, mely 2022. január 1-től megtiltaná a coffee shopoknak, hogy kannabiszt értékesítsenek a turistáknak.

Amszterdam egy nemzetközi város és továbbra is örömmel várjuk a turistákat, de azt szeretnénk, ha a városunk gazdagsága, szépsége és kultúrája miatt érkeznének hozzánk, de egész egyszerűen túl sokan vannak.

Ez a polgármester álláspontja szerint ez a rendelet mérsékelné a tömeget, megnehezítené a szervezett bűnözés dolgát, és hatalmas terhet venne le a rendőrség válláról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.