Utazás

Mától nagyon nehéz lesz Angliába beutazni

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.15 | 11:48

Karantén, oltás, 10 év börtön - Angliába belépni mostantól nagy szívás.

Az eddigi rendelkezés szerint külföldről Nagy-Britanniába beutazni csak 72 óránál nem régebbi, negatív lelet felmutatásával lehetett. Február 15-től kezdve viszont az Angliába beutazókra tíz napos karantén időszak vár. Ezalatt ráadásul két, előzetesen lefoglalt koronavírus tesztet is meg kell csináltatni, összesen 210 fontért.

Ha bliccelsz, az akár 2000 fontos büntetéssel is járhat.

Ha valakinek túl drága a 210 fontos kiadás, és amúgy is kap valamilyen segélyt, annak egy év alatt, részletekben kell kifizetnie azt. Az első teszt az új kovid variáns meglétét nézi, a második pedig az időközben esetleg kimutathatóvá vált fertőzést. A karantén ötödik napján önkéntes teszt végezhető, ha az OK, akkor nem kell leülni a tíz napot. De a nyolcadik napi, második teszt akkor is kötelező.

Ez a kormányzati oldal foglalja össze a tudnivalókat és szűrővizsgálatra is itt lehet időpontot foglalni.

Ha valamelyik teszt pozitív, elölről kezdődik a tíznapos karanténidőszak.

Ha a brit variánssal fertőződött az illető, akkor kontaktkutatást is végeznek és a talált személyeket is tesztelik. Ha tíz napnál rövidebb időre mennél Nagy-Britanniába, akkor a teljes időt karanténban kell töltened, és csak elutazásod napján mehetsz ki lakóhelyéről az elutazás helyére – repülőtérre, kikötőbe – utazhat. Ha nem így tennél és kiderül, az akár tízezer fontodba is kerülhet, ami négymillió forint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló