Utazás

Mostantól jó ideig megint nem fogunk külföldre utazgatni

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.02 | 07:18
  • trendindex: 2

A kormány szigorított az utazás szabályain.

A járvány harmadik hulláma miatt a kormány március 15-én 24 óráig meghosszabbította a veszélyhelyzet második ütemében meghozott védelmi intézkedéseket. Szigorították az üzleti, gazdasági célú utazás szabályait is.

olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, aminek a tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, akkor korlátozás nélkül visszaengedhetik, ám ez most megváltozott, a Magyar Közlönyben a hétvégén meg is jelent a vonatkozó kormányrendelet – írta meg a 444. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján

a változásokat a következőképpen foglalták össze.

Az üzleti utakra vonatkozó új rendelkezések szerint a magyar állampolgárra hazatérésekor az általános beutazási karantén kötelezettség vonatkozik. Automatikusan hatósági házi karanténba kerül tehát, kivéve, ha a kiutazás célországa az EU tagja vagy tagjelöltje, vagy az európai gazdasági térség tagállama vagy azzal azonos jogállású. Nagy-Britanniába és Észak-Írországba is lehet menni, ha a belépő magyar állampolgár az utazás üzleti célját igazolni tudja.

A külügyminiszter és a belügyminiszter bővítheti a kivételek körét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló