Utazás

Összeomlott a turizmus a koronavírus miatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.12 | 14:18

Itt a vég, senki nem megy sehova.

Az európai trendeket Magyarország sem tudta elkerülni, Magyarország turizmusát derékba törte a koronavírus, napról napra nő a visszamondások száma.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataiból az látszik, hogy napról napra nő a visszamondások száma, a három tavaszi hónapra összesítve a foglalások 18,5 százalékát mondták le március 10-e reggelig a top 10 küldő országból, ez a szám a vírus magyarországi megjelenését követő reggelen, március 5-én – az ezt megelőző napokhoz hasonlóan – 16,4 százalékot tett ki.
A TOP10 küldőpiac közül Németország a legjelentősebb, amelynek esetében 13,3 százalékos a tavaszi lemondási arány. Tekintve, hogy Németországból érkezik a legtöbb turista az országba, ezáltal a létrejött foglalások és lemondások darabszáma is e küldőország esetében a legmagasabb.

A tervezett utak lemondási aránya továbbra is magas Izraelből (40,3 százalék), Olaszországból (37,8 százalék) és Romániából (25,4 százalék). A belföldi foglalások közül arányaiban kevesebb (13,2 százalék) került lemondásra, mint a TOP 10 küldőpiacról érkezők esetében, így a belföldi piacot inkább a kivárás jellemzi – közölték.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.