Utazás

Balin egy jó iroda? Itt az első magyar digitális nomád túra

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.19 | 06:44

A digitális nomádok olyan emberek, akiknek a munkájuk nem helyhez kötött, így a világ bármelyik pontjáról dolgozhatnak. És dolgoznak is, külföldön már évek óta szerveznek digitális nomád túrákat, amin belül emberek közösen utaznak el valami egzotikus helyre dolgozni. Most Magyarországon elindult az első vállalkozás, ami ilyen utazásokat szervez, The Paradise Project néven.

Coworking iroda Balin.

Ennek az életformának az egyik legnagyobb hátránya a magány, erre kínálnak megoldást a szervezett túrák. A két alapító, Gál Laura és Matykó Noémi maguk is digitális nomádok.

Mindketten szenvedélyes utazók vagyunk, rengeteg egzotikus helyen jártunk már együtt, ahová sok esetben vittük magunkkal a munkánkat is.Vagyis tapasztalatból tudjuk, hogy lehetséges egyszerre hatékony munkát végezni és idegen kultúrákat felfedezni, ezt az élményt pedig szeretnénk másokkal is megosztani.

– mondta Noémi. Tehát a túrák lényege, hogy a résztvevők megismerhetnek egy új helyet, miközben nem szakadnak ki teljesen az otthoni életükből.

Coworking iroda.

Az első túrájuk most nyáron lesz, ahova 15-20 főt várnak. Két hétre utaznak Balira, ahol a szakemberek együtt fedezhetik fel a helyi kultúrát, dolgozhatnak együtt és vehetnek részt szakmai előadásokon. Az utóbbi különlegesnek számít a digitális nomád túrákon, ugyanis a külföldi utak általában nem kínálnak ilyesmit, tulajdonképpen egy kis helyi konferencia-fejtágító is lesz. Az előadásokat helyi vállalkozók, és nemzetközi startupperek tartják majd, ők adják át a marketing és PR tudásukat a látogatóknak. Annyival is egyszerűbb lesz az út, mintha maguk elindulnának, hogy helyi wifit, telefonkártyát és a munkához szükséges más fontos dolgokat előre megszerzik nekik.

A két vezető, Gál Laura és Matykó Noémi.

Az éles túrát egy másfél hetes próbaút előzte meg, amikor a szervezők felvették a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal, és kipróbálták a lehetséges helyszíneket.

Ázsiában nem olyanok a sztenderdek, mint Európában, és az utazó gyakran csak a helyszínre érve tapasztalja meg, hogy például a szállás közel sem úgy néz ki, mint a fotókon.

Az első út már egyharmad részt betelt, a vendégek között van fotós, marketinges és webdizájner is. Őszre is terveznek egy túrát Tel-Avivba, és a jövő év elejére Srí Lankára, vagy Kambodzsába.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló