Utazás

Úgy tűnik már a Google Maps-ben sem bízhatunk

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.05 | 15:46

Okostelefon megvan, roaming beizzítva, látványosságok lecsekkolva, útvonal megtervezve. Indulhatunk, alig várom, hogy lőjünk pár profilképgyanús fotót! Ez mind szép és jó, de mi van akkor, ha a Google Maps máshogy gondolja?

Az igazi kalandkeresők ismerik az érzést, amikor lelépnek a térképek jelezte útról. Most egy csomó egyszerű turista is tapasztalhatta, hogy  a Google okostérképe sem tévedhetetlen. Ez legutóbb egy turistalátványosságnak számító sziklafal eltűnése kapcsán derült ki, hiszen a megadott pontra látogató turisták csak egy ódon falucskát találtak a zsákutca végén, ahova a térkép navigálta őket. Kicsit másra számíthattak, mikor odaértek.

A 604 méter magas Preikestolen valójában persze ott van, ahol mindig is állt, csupán a térkép 32 kilométerrel arrébb pakolta. Az utóbbi hónapokban számtalan turista esett áldozatul a hibának, Fossmork falu lakosai szerint naponta 10-15 autót fordítanak vissza a helyes irány felé.

A Google norvégiai részlege türelmet és megértést kért a pórul járt turistáktól és továbbra is arra kér mindenkit, hogy jelentsék a hasonló hibákat. Őszintén reméljük, hogy a közelgő nyári szezonban senki nem fut bele hasonlóba.

Nyitókép: Pixabay.com/Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.