Utazás

Digitális nomádként utaznak a világban ezek a családok

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.26 | 11:30

Az utazó falu kísérlet lényege, hogy a világ különböző tájairól érkező családok együtt költöznek országról-országra, mintha csak együtt mozgó falvak lennének.

Soha korábban nem próbált összefogás látott napvilágot, melynek célja az volt, hogy a kísérletben résztvevő családok bejárhassák a világot. De nem ám egyedül, ki-ki a maga módján utazott, hanem közösen várondoltak a különféle helyszínekre, így tulajdonképpen egy utazó falut alkottak. A családok felnőtt tagjai digitális nomádként vállaltak munkát az köztes célállomásokon, így biztosítva a folyamatos jövedelmet a nem mindennapi életmódhoz – írja a Travelling Village nyomán a Világgazdaság

Húsz család alkotja az “Utazó falu” közösséget – Forrás: Instagram/Nikolaj Astrup

A magányosnak tűnő életmód közösségi változata

A program megálmodói a családalapítás előtt is digitális nomád életvitelt folytattak, de rájöttek, hogy ugyanezt gyermekekkel csak úgy folytathatják, ha nagyobb közösség veszi őket körül. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha egy közösségként költözne mindenki, aki velük tart?

Az utazó falu projekt januárban indult útjára a vietnámi Hoi Anban, onnan folytatódott Thaiföldön, Ko Lantán, utolsó állomását pedig május közepén érték el, a japán Kiotóban. A szervezők azt mesélik, több együttlakási modellt is tanulmányoztak indulás előtt, hogy a legjobb konstrukciót valósítsák meg, és így jöttek rá arra, hogy sokkal több élményt nyújt egy utazás úgy, ha mindenki aktívan részt vesz a közösség mindennapi életében.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló