Utazás

Görögországban nyaralnál? Ilyen árakkal kell számolnod, ehhez képest még a Balaton is olcsó

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.21 | 09:18

Ilyen árakkal kell számolniuk azoknak, akik Görögország tengerpartjain szeretnének idén nyaralni.

A görög szigetek és partvidékek hosszú ideje az egyik legkedveltebb úti cél, és nem véletlenül: lenyűgöző tájakkal, kristálytiszta vízzel, történelmi jelentőséggel és vendégszerető emberekkel várják az idelátogatókat.

Az utazási költségek megtervezése mindig fontos lépés, és mi ebben az útmutatóban minden szükséges információt megosztunk, hogy segítsünk eldönteni, milyen költségekkel lehet számolni egy görögországi nyaralás során. Kiderítjük, mennyibe kerülhetnek a szállások, az étkezés, a közlekedés és a szórakozás, és olyan praktikus tippeket is megosztunk, amelyek segítenek optimalizálni a költségvetést és élvezni a lehető legtöbbet az itt töltött időből.

Mivel a világjárvány hatása csökkent és a turizmus újraindult, több lehetőség és rugalmasság várja az utazókat. Görögországban számos árkategóriájú szálláslehetőség áll rendelkezésre, a luxusvilláktól a barátságos panziókig. Az étkezés terén is változatos lehetőségek várnak, legyen szó hagyományos görög konyháról vagy nemzetközi ínyencségekről.

Azonban nem árt tisztában lenni az árakkal, mi az utóbbi időben több Görög szigeten is megfordultunk, voltunk Krétán és Rodoszon, voltunk Szalonikiba és Athénba, valamint Korfun is jártunk.

Szállás árak

Az első és legfontosabb kérdés, amivel találkozni fogunk, a szállás ára. Az őszi és téli hónapokban sok szálláshely kínál különleges akciókat és kedvezményeket, amelyekkel jelentős megtakarításokat érhetünk el.

Azonban a nyári szezonban, főleg a népszerűbb üdülőhelyeken, az árak magasabbak lehetnek. Ezért érdemes előre tervezni és időben lefoglalni a szállást, hogy a legjobb ajánlatok közül válogathassunk, ősszel egy hetes all-inclusive nyaralás a legtöbb szigeten két főre 200 ezer körül áll meg.

Most azonban Rodoszon egy 3 csillagos szállodáért egy hétre 330 ezeret kell kifizetni, és ebben csak a reggeli van benne. Persze a tengertől távolabb, már 160 ezerért is találunk apartmant.

Étel és ital

Az étkezés terén Görögországban nagy a választék, és az árak is változatosak lehetnek. A helyi tavernák és éttermek kínálnak autentikus görög ételeket, amelyek gyakran friss helyi alapanyagokból készülnek. Az árak általában elfogadhatóak és a nagyobb városokban és üdülőhelyeken számos étkezési lehetőség közül választhatunk, ami megfelel az ízlésünknek és a költségvetésünknek.

Egy tavernában leginkább 10-15 eurós árakkal kell számolni egy főételért. Az előételek és a saláták 5-8 euró körül kaphatóak.

Ha csak bekapnánk egy gyrost, akkor arra 3-9 euróval érdemes számolni. A boltban sört akár 1 euróért is kapunk, de étterembe egy korsó helyi sör 5 euró körüli áron kerül elénk. Fontos azonban kitérni arra, hogy érdemes messzebb menni a nagyon forgalmas helyektől, még akkor is, ha ugyanannyiba kerül majd az étel, többet, jobbat, és finomabbat kapunk.

Legyen szó egy romantikus szigeten való pihenésről vagy egy élénk tengerparti üdülőhely felfedezéséről, Görögország sokféle lehetőséget kínál minden utazónak. Ne feledje azonban, hogy a költségek változóak lehetnek, és fontos előre tervezni és összehasonlítani a lehetőségeket, hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat és megszervezze álmai nyaralását. És érdemes minket is követni a YouTube csatornánkon, hiszen gyakorlatisa tanácsokkal segítjük az utazni vágyókat.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.