Utazás

Arcfelismeréssel azonosíthatjuk magunkat a repülőtereken

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.02 | 15:32

Az olasz repülőtereken már egy ú technológiát tesztelnek: arcfelismeréssel azonosítják magukat az utasok a beszálláskor. Így lerövidülhet a várakozási idő.

Az olaszországi repülőtereken új technológiát tesztelnek, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy arcfelismeréssel azonosítsák magukat a beszálláskor. A “FaceBoarding” néven ismert rendszer célja a várakozási idő lerövidítése és a biztonság fokozása – írja az euronews.com.

Az utasoknak először regisztrálniuk kell a repülőtéri boltban vagy egy alkalmazáson keresztül. A regisztráció során szkennelniük kell az arcképüket és be kell mutatniuk a szükséges okmányokat. Ezután az utasok a FaceBoarding használatával haladhatnak át a biztonsági ellenőrzéseken és a beszállókapukon anélkül, hogy bemutatnák az okmányaikat.

Ez az újítás számos előnnyel jár az utasok és a repülőterek számára egyaránt. Az utasok számára gyorsabb beszállást és kevesebb várakozást jelent a biztonsági ellenőrzéseknél, a  repülőterek számára pedig hatékonyabb működést és jobb biztonságot jelent.

Vannak, akik aggódnak a FaceBoarding adatvédelmi következményei miatt. Az utasok arcképe és más biometrikus adatai érzékeny információk, amelyekkel illetéktelenek visszaélhetnek. Jelenleg a FaceBoarding két olaszországi repülőtéren, a Milano Linate-n és a Catania-n érhető el. A FaceBoarding nem kötelező, az utasok továbbra is a hagyományos módon, vagyis okmányaik bemutatásával léphetnek be a repülőtérre és a repülőgépre.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló