Utazás

5 kézjel, amit jobb, ha óvatosan használsz nyaraláskor a világ néhány országában

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.08 | 16:13

Felfelé tartott hüvelykujj, ördögszarv, békejel: csak néhány azok közül, amit jobb ha nem használunk nagy vagányan jópár országban, és inkább a zsebünkben tartjuk a kezünket.

Forrás: pixabay.com/RobinHiggins CC0

Az ökölbe szorított kéz és a felfele tartott hüvelykujj időtlen-idők, de legalábbis a rómaiak óta az oké, vagy a részemről minden franyó kifejezésének jele volt. Hát honnan gondolnánk, hogy mondjuk Iránban, Afganisztánban, de még Görögországban is a mi bemutatós középső ujjunknak felel meg, és pont azt mutatjuk vele, hogy: b***d meg!

via GIPHY

Minden valamire való rockrajongó csápol magasba nyújtott ördögszarvakkal! Kivéve Olaszországban, ahol ezzel egész egyszerűen hűtlenséggel vádoljuk valakinek a hitvesét.

via GIPHY

A “v” betűt formázó mutató- és középső-ujj, kifele mutatott tenyér a béke univerzális szimbóluma, gondolnánk. És nagyobbat nem is tévedhetnénk. Nos, Ausztráliában és Angliában ne így próbáljunk békülni egy krimóban, mert ezzel annyit üzenünk csak, hogy dugd fel a s****dbe!

via GIPHY

A karikát formázó hüvelyk- és mutatóujj jelentésére meg voltunk győződve, hogy ez csak az oké lehet. És Brazílián kívül használjuk is nyugodtan, ott azonban elég érzékenyek rá: Nixont látogatása idején például kifütyülte érte a közönség. Japánban legalább a pénzzel azonosítják, míg a franciák arra használják, ha valaminek nulla értéket tulajdonítanak.

via GIPHY

És az istenért, véletlenül se keresztezd a mutató- és középső-ujjad, miközben egy illegális kakasviadalon szurkolsz a kedvencednek Vietnamban! Eléggé bunkó és obszcén jelentést tulajdonítanak neki az országban.

Forrás: pixabay.com/RobinHiggins CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló