Utazás

Pofára ejtette Budapestre tartó utasait a Wizz Air

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.17 | 15:18
  • trendindex: 2

Párizs Orly repterén hagyta budapesti járatának utasait a Wizz Air.

Az elvileg este fél tízkor startoló gép utasait 21:35-kor a reptéren értesítettek, hogy csak másnap 12:40-kor indulnak el hazafelé – írja a Spabook egy utasbeszámoló alapján. A Wizz Air szerint a nap során összegyűlt késések miatt voltak kénytelenek átütemezni az esti járatot, ugyanis a gép nem tudott volna a párizsi reptér bezárása előtt felszállni. Erről a társaság SMS-ben és e-mailben is értesítette az utasokat.

Éjjel háromnegyed kettőkor érkezett egy busz

a reptéren várakozók egy részéért, az azonban nem derült ki, hogy a reptér vagy a légitársaság szervezte ezt a buszt. Arról sem kaptak tájékoztatást, hogy akik felszálltak, hova tartottak vele. Feltehetően egy közeli szállásra vitték őket. Valamivel később, éjjel két óra körül 45 ember indult el busszal, számukra sikerült szállást találni, de további 158 ember még ekkor is várakozott a reptéren az újabb kört futó buszra.

Ekkorra a terminálon minden üzlet bezárt,

ráadásul az automata sem üzemelt, így az utasoknak étel és ital nélkül kellett várakozni. Az utasok egy része Messenger-csoportba szerveződött, így segítve egymást. A Wizz Air szerint a társaság földi kiszolgáló cége segített az utasoknak szállást foglalni az éjszakára, azonban a francia főváros szállodáinak telítettsége miatt egyes utasainknak várniuk kellett, amíg lett számukra szállás. Az utasok reggelit kaptak, és a járatuk indulása előtt a reptérre is visszaszállították őket.

A járat átütemezéséből fakadó szállás és egyéb költségek

visszatérítését az érintett utasok a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál tudják igényelni a számlák másolatának bemutatásával.

Rekordalacsonyan szállt a Wizz Air gépe, szinte súrolta a turisták fejét


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló