Utazás

Vilmos Sándor holland király megbánta, hogy elment nyaralni Görögországba

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.22 | 07:22

Szívből sajnálja.

Vilmos Sándor holland király szerdai videóüzenetében megbánását fejezte ki családja múlt heti görögországi nyaralása miatt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Dutch Royal Family (@thedutchroyalfamily) on

A királyi pár múlt pénteken távozott görögországi nyaralójába, de már másnap visszatértek otthonukba a hazájukban kialakult közfelháborodás miatt. Az országban a koronavírus-járvány rendkívül gyors terjedése miatt részleges lezárásokat vezettek be két hete, a lakosokat többek között otthonmaradásra szólította fel a kormány.

“Szívből sajnálom, hogy nyaralásunk miatt megbántottuk a polgárokat, fájdalom, hogy csalódniuk kellett bennünk”

– magyarázkodott videóüzenetében Vilmos Sándor. Hozzátette: utazásuk a higiénia szabályok betartásával történt, de rögtön vissza is tértek, miután belátták a hibás döntést. A király nem tért ki arra, hogy lányai Amália és Alexia hercegnő miért csak hétfőn tért vissza Hollandiába.

Sajtóhírek szerint, a királyi család “kihágása” Mark Rutte kormányfőre is rossz fényt vetett, aki a holland alkotmány értelmében felelős a királyi család cselekedeteiért. A miniszterelnök elismerte: tudott Vilmos Sándor és családja elutazásáról. A parlamenthez intézett hétfői üzenetében azt hangsúlyozta: túl későn jött rá, hogy ez nyaralás nem egyeztethető össze kormánya szigorított korlátozási intézkedéseivel.

Címlapkép: Remko de Waal / ANP / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló