Utazás

Kínzó kérdés: ki fogja végül megnyerni repülőúton a karfát?

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.24 | 09:57

Akár a metrópótlón vagy a moziban vívott személyes tér-harcoknál is alkalmazhatod a testbeszéd-szakértő tanácsait.

A GQ kifejti, hogy vannak bizonyos élethelyzetek, amikor kénytelen-kelletlen lemondunk a megszokott komfortzónánkról, csak hogy valami nagyobb jót élhessünk át. Ezek közé tartozik, ha például koncertre megyünk, és nem ülőhelyhez szegezve vennénk részt az eseményen, de az is, ha repülőre ülünk. Ha az egyébként mélyen szunnyadó, primitív, területvédő ösztöneink ilyenkor hevesen előtörnek, akkor ne lepődjünk meg. Összezárva pár vadidegen utastárssal, hamar kibontakozik egy passzív-agresszív könyökszkander. Ha azt választod, hogy konfrontálódsz, szó szerint: belenyúlsz. Azt is kockáztatod, hogy az út során végig hadiállapotok uralkodjanak.

via GIPHY

Ha az utasok alapvetően kedves, jószívű életformák volnának, akkor a napnál is világosabb volna, hogyan oldódna meg ez a probléma. Eleve lehetne egy univerzális karpihentető etikett: mondjuk, hogy a három ülés közül a középsőn helyet foglaló, szorult helyzetben lévő egyén kapná a legtöbb lehetőséget, aki így jobb és bal végtagját is kényeztethetné. Vagy pedig, mint az óvodában, be kellene osztani, hogy mikor ki a szerencsés karfa-nyertes.

De hát az ember – embernek farkasa, és bizony minden szentnek maga felé hajlik a keze. Amikor a kicsiny ablakon épp az alattad elterülő, csodás természeti képződményekre vetnél egy pillantást, akkor Könyöklős Karcsi épp nem tud megmaradni saját univerzumában, hiába övé a teljes 14E ülés. Egy darabig azért próbálod ignorálni, de aztán eljön az a pont, amikor már muszáj valamilyen cselhez folyamodnod. Ebben a harcban Mark Bowden testbeszéd-szakértő a te embered.

Ha a szomszédod behatol a személyes teredbe, viszonozd a szívességet. Lehetőleg finoman.

Ejts le valamit az ő térfelükön, és kérd, hogy vegyék fel. Mondjuk egy tollat. Mint közösségi lények, alkalmasak volnánk arra, hogy segítsünk egymáson. Ha valaki ezt azzal hárítja el, hogy

Eszem ágában sincs felvenni.

akkor úgy látszik, sikerült egy szociopatát kifognod. De amint lehajolnak az írószerért, máris leveszik a karjukat a hőn áhított karfáról, amit azon melegében el is foglalhatsz. Ha a trükk mégsem jön be, akkor máris jobb, ha feladod – ki tudja mit hoznál még ki az illetőből?

via GIPHY

A légkondival is próbálkozhatsz

Bowden sűrűn utazik, és általában be is dobja ezt a klíma-trükköt.

Nézze, az ön szellőző berendezése nem megy.

Ekkor a hálás utas keze elhagyja az addigi helyét, hogy babráljon a kapcsolóval, és máris tiéd a győzelem.

Ismerd meg a gyenge pontjukat, ami jelen esetben az ízületük!

Az alkar erős, a szervezetünk izomagyaként tekinthetünk rá. Szeret mások alkarjával is összetűzésbe keveredni, a karfán meg csak úgy radírozza magáról az elhalt hámsejteket. Az ízületünk ennek pont az ellenkezője: gyenge, mint a liliom. Akár nyúlkálhatnál magad mögé, elfordulva, mintha a biztonsági öveddel matatnál, és közben „véletlenül” megérintheted az illető könyökízületét – mérget vehetsz rá, hogy azonnal elhúzódik onnan. Nagyon beteg, ugye? De működik. De valamit tenned kell, ha nem akarsz szó szerint ölbe tett kézzel ücsörgni.

Viselkedj furcsán. De ne lepődj meg, ha visszakapod.

Akár még rá is rakhatod a kezed az ő kezére. Ezzel alaposan megtöröd a mintázatot. A kéz felső része nagyon érzékeny, mert nincs komoly zsírréteg a bőr alatt. Azonnal el fogja rántani az övét, ha csak nem veszi az intim közeledés jelének. Van benne rizikó, nem mondom. Az biztos, hogy felpörgeted vele az eseményeket.

via GIPHY

Szállj fel első körben!

Akkor csaphatsz le a karfá(i)dra, ha elsőként ülsz le a helyedre. Máris kijelölheted így a territóriumodat.

Elkezdesz a mobilodon böngészni, stabilan letámasztott kézzel – azzal mindenki tisztában van, hogy telenonozás közben nem zavarunk meg másokat, mert az egy értékes, személyes tevékenység.

Tarts ki!

Nem fogod utastársaidat teljességgel kiismerni. Az viszont biztos, hogy ha úgy adódik, hogy felveszed a szemkontaktust, akkor illik mosolyognod. Ha viszonozzák a mosolyt, akkor úgy fogod érezni, hogy engedned kell feléjük. De azt ne feledd, hogy kevés a hely, szűkösen vagytok így is. Abban a pillanatban, hogy a kisujjadat nyújtod, már vinnék a karodat is… ez egy ilyen világ, csak az egyikőtök győzhet, a másik alul marad.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.