Film

Ironikus: A stúdióval pereskedik a Wall Street farkasa ihletője

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.25 | 12:00

A csaló brókert zavarja, hogy tisztátalan pénzből finanszírozták a történetét feldolgozó filmet.

A csalásért elítélt egykori amerikai tőzsdeügynök, Jordan Belfort beperelte a Red Granite Pictures filmstúdiót, amiért az “tisztátalan forrásból származó pénzből finanszírozta” a róla szóló nagysikerű filmet, A Wall Street farkasát, és ezzel kárt okozott a hírnevének. A Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott keresetében Belfort 300 millió dolláros kártérítésre tart igényt, majdnem annyira, mint amennyi bevételt a 2013-ban bemutatott film jövedelmezett. Szerinte a produkciós cég a filmes jogok megvásárlásakor eltitkolta előle, hogy törvénytelen forrásból származik a pénz, amelyből megfilmesítik a történetét. A filmstúdió társalapítóját, Riza Azizt – a volt malájziai miniszterelnök nevelt fiát – tavaly letartóztatták az amerikai hatóságok, amiért segített tisztára mosni annak a 4,5 milliárd dollárnak egy részét, amit

nevelőapja és más politikusok sikkasztottak el

2009 és 2015 között. A Red Granite Pictures az amerikai kormánnyal létrejött peren kívüli egyezségben hatvanmillió dollár megfizetését vállalta még 2018 márciusában. A filmstúdió ügyvédje szerint az exbróker által indított eljárás “elkeseredett és fölöttébb ironikus kísérlet arra, hogy kihátráljon egy szerzésből, amely életében első ízben törvényes módon tette gazdaggá és híressé”.
A Los Angeles Times szerint az egykori tőzsdeügynök valódi célja érvényteleníttetni a Red Granite-tal kötött filmes szerződést, hogy jó pénzért eladhassa valaki másnak a történet folytatásának (Catching the Wolf of Wall Street) megfilmesítési jogát. Jordan Belfort 22 hónapot ült A Wall Street farkasa filmben leírt gazdasági bűncselekményekért. Történetét megírta, a megfilmesítés jogát pedig eladta a Red Granite-nak. A film csaknem négyszázmillió dollárt fialt, és a produkciót öt kategóriában is Oscar-díjra jelölték.

Forrás: Ragazze


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.