Film

Így csinálta meg Margot Robbie a világ egyik legnehezebb műkorcsolyás ugrását

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.30 | 14:43
  • trendindex: 2

Ne csak a sci-fikben jut ám hatalmas szerep a speciális effekteknek. Az Én, Tonya kapcsán is kemény dolguk volt a VFX guruknak.

A Tonya Harding amerikai műkorcsolyázónő karrierjéről szóló film kapcsán kifejezetten nehéz feladatot kapott a speciális effektusokért felelős részleg, a film bukott címszereplője volt ugyanis az első amerikai nő, aki versenyen képes volt megcsinálni a rendkívül nehéz tripla axelt. A gyakorlat azóta sem lett persze könnyebb, az egész világon összesen 10 versenyző volt, akinek élesben sikerült bemutatnia valaha, szóval Margot Robbie-nak nem túl sok esélye volt, hogy tökéletesen leutánozza, még ha éveket gyakorol rá, akkor sem, sőt, ez az a gyakorlat, amit még profi sportolók sem tudnak 100%-os biztonsággal hozni a kamerák előtt. A film készítői mégis látni akarták Harding egyik legnagyobb sportteljesítményét a filmben, ráadásul úgy, hogy Robbie arca látszódjon közben, úgyhogy izzadhattak a trükkmesterek.

The Visual Effects of “I, Tonya” – VFX Behind The Scenes

A behind the scenes look at the visual effects of “I, Tonya” with Director Craig Gillespie, VFX Producer Juliet Tierney and VFX Supervisor Jean-Marc Demmer of Eight VFX. For business and press inquiries contact: drojas (at) eightvfx.com

Az effektek készítéséről szóló műhelyvideóból amúgy kiderül, hogy Margot nagyon ügyesen megtanult korcsolyázni, és meglepően sok dolgot meg tudott csinálni a felvételeken, a legnehezebb dolgokat viszont két másik korcsolyázó végezte helyette, a színésznő arcát pedig utómunkával helyezték rá aztán a sportolók fejére.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.