Film

Én, ő meg a királynő – Emma Stone kosztümös filmmel ragad magával

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.07 | 14:39

Itt A homár rendezőjének új filmje, A kedvenc.

A Homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása című kultikus filmek rendezőjének új műve a leginkább földhöz ragadtabb az összes közül – és nem csak azért, mert megtörtént eset alapján készült.

Jorgosz Lantimosz alighanem mindenkit meglepett azzal, hogy a korábbi földhöz vágó, letaglózó filmjeihez (A homár, Egy szent szarvas meggyilkolása) képest most egy történelmi, kosztümös filmet készített, ami egy megtörtént esetet dolgoz fel.

A Kedvenc egy igazán vicces, fordulatos szatíra nagyszerű alakításokkal. A megtörtént eseten alapuló film a 18. század elején játszódik Angliában. Az ország épp háborúban áll Franciaországgal, Anna királynő (Olivia Colman) ágynak esett, ezért aztán kegyeltje, Lady Malborough (Rachel Weisz) hozza helyette a döntéseket. A új szolgáló, Abigail (Stone) érkezik az udvarba: a nemeshölgynek született, akinek a családja lecsúszott, és azóta is visszavágyik az arisztokrácia köreibe. Abigailt eleinte Lady Sarah veszi a szárnyai alá, a szolgáló azonban egy idő után már inkább Anna királynő kegyeit keresi, mert ugye csak egyikük lehet a kedvenc.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirco Tosches (@mirco_tosches) on

A három nagyszerű főszereplő csak úgy lubickol ebben a szerepben: az Emma Stone, Rachel Weisz és Olivia Colman hármas csatározásait bemutató történet magával ragadó, és a tökéletes korabeli kosztümökkel csak emelnek a filmen. Emma Stone pályafutásában azért is fontos mérföldkő ez a mozi, amelyben először láthatjuk félmeztelenül az egyszerre pajkos és nagyon is komoly arcát hozó színésznőt.

Lantimosz legújabb filmje egy több fejezettel elmesélt feltöréstörténet, másfelől háromszögtörténet: Anna királynő, Sarah és Abigail féltékenykedéssel, irigykedéssel és sok szerelemmel átitatott sztorija.

A film végén persze inkább azt kérdezzük magunktól, hogy biztos, hogy boldog lesz ezzel a feltöréssel Abigail? Megérte mindez? Azért, hogy választ kapjunk, érdemes megnézni Lantimosz legújabb moziját. Ráadásul egyáltalán nemcsak a kosztümös filmek rajongóinak ajánlott A kedvenc.

A kedvenc február 7-től látható a hazai mozikban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló