Film

Jonah Hill beleállt, leszámol a macsó filmek világával

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.13 | 08:18

A 2007-es nőgyűlölő vígjátékok óta új szelek fújnak, erről szól a Mid90s.

A Superbad, avagy miért ciki a szex? című filmben úgy láthattuk az akkor még súlyfelesleggel küzdő Jonah Hillt, mint a nőgyűlölés egyik ékes példáját. Szintén 2007-es a Felkoppintva, ami pasis vígjáték szintén nem bánik kesztyűs kézzel a gyengébb nemmel.

 

View this post on Instagram

 

❤️

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill) on

De most, a 2018-as #metoo mozgalom után új időszámítás kezdődött, és bizony az akkori sztárok azóta elérhették  az érett férfikort. Ha visszanéznek, nem biztos, hogy büszkék is az akkori karaktereikre.

 

View this post on Instagram

 

@kimkardashian and skittles 35mm black and white film Wyoming 2018

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill) on

Így járt Hill is, akinek az azóta is

mérgező maszkulinitás

rendesen bántja a lelkiismeretét. Ezt öntötte szívmelengető mozi formájába, első rendezésével. A Mid90s című filmet a Berlinale filmfesztiválon mutatták be Európában, 2019 február elején.

 

View this post on Instagram

 

2018 was… interesting… be safe out there everyone. ❤️

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill) on

A 35 éves filmes tisztában van azzal, hogy amiben bő egy évtizede részt vett, azzal kvázi megágyazott az elfajuló nőgyűlöletnek:

Az a tervem, hogy a megrögzött maszkulinitásba beleszálljak. Szeretem persze a korai filmjeimet, de úgy gondolom, hogy amit akkor humornak véltünk, az ugyanannyira ártalmas macsóskodás is volt. Csomó mindent ki kell törölnünk a fejünkből, és azt remélem, hogy akik odavoltak a nőket emberi lény helyett trófeaként kezelő Superbad-ért, azok majd velem tartanak ezen az úton is.

Úgy látja, hogy a ’90-es években, a punk kultúrkörben szocializálódott srácok szinte belenőttek a homofóbiába, a nőellenességbe és abba, hogy az érzelmeket kimutatni: ciki – mert ahhoz ők túl coolak.

 

View this post on Instagram

 

@ayejavie so ? thank you or this! These things people make make me so happy ! @mid90smovie on iTunes!

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill) on

A hagyományos férfikép az volt, hogy nem érzelgősködünk, semmi sebezhetőséget sem mutatunk, mert az olyan lányos dolog. Vagy – Isten óvjon, hogy kimondom – buzis. Mindez vezetett a mostani horrorisztikus állapotokhoz.

Hill eltökélte, hogy a fickókat összekötő, vaskos pasis poénok gyökeréig le fog hatolni, és újraépíti a haveros-bratyós mozik birodalmát. Biztos benne, hogy rengeteg mérgező hímcsontváz fog kiesni még a szekrényből, melyek a kultúránkra fájdalmasan mély benyomást tettek, idézi a Vice.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló