Film

Elhalasztják a Fekete Özvegy bemutatóját is

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.18 | 09:48

Számos szuperprodukció, köztük az Avatar, valamint a Legendás állatok és gondozásuk 3. részének forgatása is leállt és Amerika-szerte bezártak a mozik.

Meghatározatlan időre elhalasztja a Disney a régóta várt Fekete özvegy című képregényfilm forgalmazását a koronavírus-járvány terjedése miatt. Számos szuperprodukció, köztük az Avatar, valamint a Legendás állatok és gondozásuk 3. részének forgatása is leállt és Amerika-szerte bezártak a mozik.

A Disney filmstúdió kedden jelentette be, hogy a koronavírus okozta járvány miatt nem kezdi meg a Fekete özvegy forgalmazását Észak-Amerikában május 1-jén. A stúdió nem jelölt ki újabb dátumot a bemutatóra. A Marvel-univerzum különálló képregényfilmjét Scarlett Johansonnal a főszerepben Magyarországon forgatták. A Disney egyúttal azt is közölte, hogy a Dev Patellel forgatott Copperfield Dávid című film május 8-i bemutatását is elhalasztotta és a Nő az ablakban című Amy Adamsszal készült thriller sem kerül májusban a mozikba.

A The Hollywood Reporter keddi beszámolója szerint a mozik Egyesült Államok-szerte egymás után zárnak be a járvány terjedése miatt. Hétfőn a két legnagyobb amerikai mozilánc, a Regal Cinemas és az AMC Theaters jelentette be a Cinemarkkal együtt, hogy minden mozijukat határozatlan ideig bezárják. Az AMC azzal számol, hogy a zárlat hattól 12 hétig is eltarthat, ami súlyos hatással lesz a filmiparra és a jegyeladásra.

Címlapkép: Valerie Macron/AFP

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló