Film

Végre elkészült Terry Gilliam Don Quijote filmje, itt a The Man Who Killed Don Quixote első trailere

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.06 | 13:46

Terry Gilliam Don Quijote mozija a filmtörténet legelátkozottabb filmje, közel 20 évig forgott, többször leállt a szerencsétlen időjárási viszonyok miatt, közben szereplők jöttek és mentek, de most végre elkészült. A filmet a Cannes-i filmfesztiválon mutatják be.

A két főszereplő végül két zseniális színész, Jonathan Pryce és Adam Driver lettek, előbbi már több alkalommal is együtt dolgozott Gilliammel, utóbbi pedig azt a szerepet vette át, amire eredetileg Johnny Deppet szemelte ki a rendező. De láthatjuk a filmben rajtuk kívül még a különleges szépségű Olga Kurylenko-t és kedvenc svéd színészünket, Stellan Skarsgård-ot is.

A sztori napjainkban játszódik, és egy idős férfiről szól (Pryce), aki azt képzeli magáról, hogy ő Don Quijote, egy Toby nevű reklámügynökségi dolgozóról pedig azt, hogy ő Sancho Panza. Együtt nekivágnak a kalandok sorának, melynek során a modern kor és a középkori fantázia szépen lassan összekeveredik egymással annyira, hogy már nem is lehet tudni, melyik az igazi és melyik az elképzelt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló