Film

Leia szerepelni fog az Utolsó Jedi után is

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.09 | 09:16

Az biztos, hogy nem számítógépes trükkel állítják elő a néhai tábornok-hercegnőt.

Az eddig is tudtuk, hogy Carrie Fisher még időben leforgatta azokat a jeleneteket a nyolcadik Star Wars-filmhez, amely az Utolsó Jedi címet viseli. De azt nem is sejthettük, hogy a decemberben elhunyt legendás színésznő karaktere, Leia Organa tábornok még a kilencedik epizódban is jelen lesz. Carrie testvére, Todd Fisher elárulta, hogy Leia még később is visszatér, legalábbis a Mashable szerint.

A Fisher-család megadta az engedélyt a Disney és a Lucasfilm számára, hogy szabadon felhasználhassanak minden hátramaradt felvételt, hogy minél jobban kikerekedjen ez a trilógia. Todd szerint

Leia jelenléte sokkal erőteljesebb lesz, mint eddig. Akárcsak Obi-Wané: amikor a lézerkarddal levágták, még jelenvalóbb lett. Ez történik Carrie-vel is.

Még azért ne lássunk túl sokat bele ebbe a párhuzamba: egyáltalán nem biztos, hogy Leia szellem-alakként térne vissza. Az igazság az, hogy még senki nem tud semmi biztosat arról, hogyan fog a tábornok közreműködni a kilencedik részben. Amit Todd állít, az alapján csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a Fisher családnak nincs kifogása a történtekkel kapcsolatban.

via GIPHY

A IX. epizódot talán nyáron kezdik el forgatni, Colin Trevorrow rendező egyelőre a forgatókönyv vázlatával készült el. Amire mérget vehetünk, hogy Leia nem CGI (azaz komputer grafika) segítségével támad fel, ahogyan a Zsivány Egyes végén láthattuk:

Biztosítani szeretnénk a rajongókat afelől, hogy a Lucasfilm nem szeretné digitálisan újraalkotni Leila alakját: legyen szó a hercegnőről vagy a tábornokról.

nyilatkozta januárban a cég.

Így nem sok lehetőség marad: esetleg Az utolsó jediben nyújtandó alakítását kétfelé veszik: valamit a VIII. epizódba építenek be, a többit pedig a folytatásra tartalékolják.

De az Ébredő erőhöz is készülhetett pár olyan felvétel, ami eddig még nem került felhasználásra. Bárhogyan is legyen: a történet szerint Leia életben van és folytatja a harcot.

Ha végül mégis csak R2-D2 vetítené ki az alakját, hologram formájában, az méltó lezárása lenne ennek a vonalnak. A Star Wars univerzumra amúgy is jellemző, hogy körbeérnek a dolgok, így ráadásul egy szem sem maradna szárazon a moziban.

Viszlát, Organa Tábornok! Nekünk mindig te leszel a királynő!

Amikor valamiel több kiderül: 2017. december 15-én kerül a mozikba Az utolsó jedi, mely Luke Skywalker titkos éveiről lebbenti fel a fátylat.

Nyitókép: Araya Diaz/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló