Film

Az Esőember Oscar-díjas alkotója Budapesten tart előadást

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.18 | 18:18

Barry Levinson május elsején érkezik a fővárosba.

Barry Levinson, az Esőember Oscar-díjas rendezője ad elő a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programjának következő állomásán május 1-jén – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All Pacino, All The Time! (@dailypacino) on

Harry Levinson Oscar-díjas amerikai rendező, producer a pályáját íróként kezdte az 1970-es években. Az 1980-as évek végére a legkelendőbb rendező lett Hollywoodban, olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Jó reggelt, Vietnám! az Esőember és a Bugsy. Több műfajban alkotott emlékezeteset és szinte valamennyi filmje eljutott a magyarországi mozikba is. Paterno című filmjében legutóbb Al Pacinoval dolgozott újra együtt, Rév Marcell magyar operatőr kamerája előtt. Jelenleg a 24. mozifilmjét forgatja Budapesten Harry Haft címmel, Ben Foster főszereplésével.

Mint írják, a 2017-ben útjára indított Fast Forward Program szervezésében, amely a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére, már 31 szakmai program valósult meg 19 filmes területre fókuszálva. Az elmúlt két évben a magyar oktatási intézmények együttműködésével szervezett, ingyenes és rendre teltházas workshopokon és előadásokon eddig mintegy 3000 filmes vett részt.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló