Film

Benedict Cumberbatch és Elisabeth Moss együtt játszanak majd az Oscar-díjas rendező új filmjében

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.08 | 07:40

Már készül Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja.

Benedict Cumberbatch brit filmsztár és Elisabeth Moss brit színésznő játssza az Oscar-díjas Jane Campion új filmjének főszerepeit.

Fotó: 123rf

Az Ausztráliában élő, új-zélandi rendező új filmje Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. A forgatókönyvet Campion írta, a filmet pedig a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak. A Variety.com szerint a film produkciós előkészületei már idén elkezdődnek.

Az 1967-ben megjelent regény Phil (Cumberbatch) és George Burbank tehetős montanai fivérekről szól. Phil ragyogó elme, de kegyetlen, George viszont kényes ízlésű és nagylelkű. Ők ketten a tulajdonosai montanai völgyük legnagyobb birtokának. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet (Moss), Phil haragja a sógornője ellen fordul, és a nő fiát használja fel a tönkretételére. Campion elmondta: azóta nem hagyja nyugodni a történet, hogy elolvasta a regényt.

A férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye. Ritkán találni olyan sztorit, amelynek témája és karakterei ehhez hasonló feszültséget teremtenek, és a vége is váratlan

– mesélte a rendező. Hozzátette: első alkalommal készít olyan filmet, amelynek főszereplője férfi, ami szintén izgalommal tölti el. Campion Zongoralecke című filmjéért forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott, és mindeddig ő az egyetlen rendezőnő, aki elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.