Film

Mekkorák a valóságban a Csillagok háborúja űrhajói?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.15 | 18:36

Néhány dolog, amit sose mertél megkérdezni a pasidtól.

Ki ne gondolkodott volna már el azon, hogy mekkora is pontosan a Csillagok háborúja néhány emblematikus úrhajója?

A Millenium Falcon például szélesebb, de nem hosszabb egy standard úszómedencénél, tehát jóval kisebb az USS Enterpirse-nál. Előbbi azonban kameózott egyet a Star Trek Kapcsolatfelvételben, a Borg elleni ütközet jelenetébe csempészték bele Han Solo hajóját!

Azt tudjuk, hogy a Csillagrombolók jó nagyok, több mint másfél kilométer hosszúak. Ez azt jelenti, hogy öt darab repülőgéphordozó anyahajó is elférne rajta. Vagy kétszer a Burj Khalifa!

Na most nem egy bothan kém halt meg azért az információért, hogy a birodalom flottája 25.000 db Imperial-osztályú csillagrombolóval rendelkezik. Amennyiben ez igaz, az egész birodalmi gazdaság felét a flotta viszi el! Ráadásul mivel egy csillagromboló személyzete kb 50.000 fős, így csak ezeken a hajókon 1.250.000.000 ember szolgál!

De ez mind semmi, ha megnézzük Darth Vader parancsnoki hajójának, az Executornak a méreteit. Ez 19 km hosszú volt, tehát Manhattan-szigetéről bőven lelógott volna!

Kár, hogy elég volt egy önfeláldozó pilóta belerobbanása a parancsnoki hídba, hogy véget vessen az űrhajó karrierjének.

A Generation Tech YouTube csatornán több hasonló méricskélős videó van, ha nagyon menőzni akarsz a többiek előtt, érdemes rászánni néhány percet!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló