Film

Nem győzöd kivárni a Bridgerton 3. évadát? Ezekkel a sorozatokkal ütheted el az időt

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.15 | 19:18

Talán már senkinek sem kell bemutatni a Netflix nagysikerű A Bridgerton család sorozatát.

Julia Queen könyvsorozatán alapuló romantikus sorozat világszerte rabul ejtette a nézőket, így nem meglepő, hogy a Netflix már a harmadik és a negyedik évadot is berendelte. Az előbbi sokak nagy örömére úgy tűnik, hogy még 2023-ban megjelenhet. Ha ezt a cikket olvasod, vélhetően már láttad a Bridgerton első spin offját is, a Sarolta királynét. (Ha nem, akkor azonnal irány a Netflix!)

Mit lehet tudni a Bridgerton családról?

A sorozat középpontjában nyolc testvér története áll, akik az 1800-as években próbálnak boldogulni, miközben az özvegy édesanyjuk, Violet Bridgerton próbálja egyengetni a sorsukat. A családfő szerepét a legidősebb fivér, Anthony Bridgerton vette át az apjuk halála után.

Julia Queen Bridgerton család könyvsorozatában mindegyik könyv egy-egy testvér történetét mutatja be.

Mi a testvérek sorrendje?

Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory és Hyacinth.

Mi a könyvek sorrendje?

1. A herceg és én (Daphne)

2. A vikomt, aki engem szeretett (Anthony)

3. Tisztességes ajánlat (Benedict)

4. Mr. Bridgerton csábítása (Colin)

5. Sir Phillipnek szeretettel (Eloise)

6. Rossz kor (Francesca)

7. Csókja megmondja (Hyacinth)

8. Esküvő lesz (Gregory)

A Bridgerton család könyvsorozathoz tartozik még az És boldogan éltek és a Lady ​Whistledown további megfigyelései című könyvek.

A könyvek sorrendjével ellentétben a filmváltozat harmadik évada Colin Bridgerton és Penelope Featherington kapcsolatára fog koncentrálni. Ugyan a negyedik évad szereplőivel kapcsolatban hivatalos hírek még nincsenek, de ha lehet hinni a pletykáknak akkor vélhetően a negyedik évad Eloise szerelmi életét dolgozza majd fel. Ha ez valóban így lesz, akkor az alkotók itt ismét eltérnek a könyvek sorrendjétől, hiszen Eloise története a könyvek sorrendje alapján csak a negyedik. Bár a rajongók közül sokan arra számítanak, hogy a 4. évad szereplője Benedict lesz.

Julia Queen könyvei

A New York Times bestsellerszerzőjének számtalan könyve jelent meg magyarul, így ha nem győzöd kivárni a sorozat új évadát, bármelyik könyvét jó szívvel tudom ajánlani. A moly.hu oldalán sorozatonként összeszedve is megtalálod a könyveit, szerencsére van miből válogatni.

De hasonló stílusban író szerzők művei közül is tudsz válogatni, itt van néhány személyes kedvencem: Nicole Jordan, Judith McNaught, Jane Austen

A General Press kiadó gondozásában megjelent Romantikus Regények sorozata között is található jó pár hasonló történelmi romantikus.

De mihez kezdjünk most, ha mindent ledaráltunk, és már legalább kétszer láttuk az eddig megjelent évadokat is?

Megadva az esélyt annak, hogy valaki esetleg még nem látta, kezdjük a Bridgerton spinoffjával:

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (Queen Charlotte: A Bridgerton Story)

Ebben a minisorozatban megismerhetjük Sarolta királynő történetét, amely néhol humoros, okos, keserédes, szerethető és a Bridgerton hűen fülledten erotikus. A történet több idősíkon mozog, a jelenbe és a múltba is betekintést enged. Megismerhetjük Sarolta és György király kapcsolatát, annak minden mélységével és magasságával együtt. A sorozatban kapunk egy kis szeletet Lady Danbury fiatalkori történetéből és a királynővel kötött barátságából is. De azt is megtudhatjuk milyen problémákkal szembesül Violet Bridgerton a férje elvesztését követő években..

A Castamari szakácsnő

Bűn lenne kihagyni ebből a listából A Castamari szakácsnőt. Ez az izgalmas spanyol dráma szintén az 1800-as években játszódik, a történet egy szakácsnő és egy megözvegyült nemes ember szerelmét követi nyomon. Romantikus dráma, tele izgalommal és ármánnyal. A sorozat Fernando J. Múñez regénye alapján készült. Feltűnik benne Roberto Enríquez (Bebörtönözve), Maxi Iglesias (Valeria, Búcsú nélkül) és María Hervás (Alfahímek) is, akiket nem először láthatunk a Netflixen.

Meggyőző érvek (2022)

Nyolc éve Anne Elliotot meggyőzték, hogy ne menjen férjhez egy szerény származású, jóképű férfihoz. Amikor újra találkoznak, vajon megragadja a második esélyt az igaz szerelemre? Tagadhatatlan, hogy nem a legjobban sikerült feldolgozás Jane Austen regényei közül, mindenesetre szórakoztató és könnyed kikapcsolódást nyújthat a várakozással teli időszakban.

Büszkeség és balítélet

Ha már Jane Austen, akkor nem maradhat el a listából a Büszkeség és balítélet sem. Legyen szó a 2005-ös filmről vagy az 1995-ös sorozatról, mindkettő kötelező a kosztümös történetek kedvelőinek. Nem beszélve arról, hogy Jane Austen életművének legismertebb és talán legjelentősebb műve.

via GIPHY

Ebben a magával ragadó történetben megismerhetjük a Bennett-lányokat, akiknek anyagi helyzete miatt fontos, hogy minél hamarabb kössenek jó házasságot. A főhősnő Elizabeth Bennet megismerkedik a jóképű, gazdag ám mogorva Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája.. A helyzet azonban tovább bonyolódik, amikor nem várt házassági ajánlatot kap egy rokontól, a családjában kialakult válsághelyzetről már nem is beszélve.

Lost in Austen

Ha téged is rabul ejtett a Büszkeség és balítélet világa (vagy Mr. Darcy), akkor szinte kötelező megnézni a Lost in Austen című minisorozatot. A napjainkban élő Amanda, hatalmas Jane Austen rajongó, és csak egy valamiért van oda jobban: Mr. Darcyért. Egy szép napon azonban Jane Austen történetének kellős közepén találja magát. Amanda természetesen beleveti magát az eseményekbe és találkozik a számára már jól ismert szereplőkkel.. A kérdés már csak az, hogyan hat mindez Elizabeth és Mr. Darcy kapcsolatára? Magával ragadó történet, könnyekből és nevetésből sem lesz hiány.

Emma

A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt.

Emma (2020) vagy Emma (1996)?

via GIPHY

Mindkét változatnak elég magas értékelései vannak, nekem személy szerint mindkettő tetszett. A Bridgerton rajongóinak talán jobban ajánlanám a 2020-as filmet, de ha tetszett érdemes megnézni Gwyneth Paltrow főszereplésével is.

 

5 romantikus sorozat Netflixen, amit imádni fogsz!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.