Film

Most akkor jó lett vagy sem az új Alien-film? Íme a spoilermentes válasz

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.19 | 07:20

Meg kell hagyni, kevesen vannak, akik az új Alien filmeket jobban szeretik, mint a régieket. A magyar mozikban csütörtök óta látható Alien: Covenant ezen próbál változtatni - megnéztük, mennyire sikerült neki.

Immár öt éve, hogy a FOX megpróbálta feltámasztani az Alien franchise-t a Prometheusszal – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Mert bár a kasszáknál elfogadhatóan teljesített az előzmény (120 milliós büdzsére 400 millió bevételt hozott világszinten), a rajongók annyira nem zárták a szívükbe. Ugyanannyian tartották univerzumrombolásnak az eredettörténetet, mint -építésnek, ez pedig sosem jó jel. Meg aztán filmként sem volt egy óriási durranás.

Mindezek után talán még nagyobb figyelem hárul az Alien: Covenantre, amely már a hazai mozikban is fut – bár ez utóbbi bizonyára kevesek számára újdonság, hiszen nehéz volt nem belefutni a film előzetesébe. Ha még nem láttad, akkor szólunk: kizárólag erős idegzetűeknek, nekik is csak ülve.

Ha a fenti trailer alapján nem tudtál dűlőre jutni, hogy megnézd-e az új részt, akkor megpróbálunk spoiler-mentesen segíteni egy kicsit: megnéztük, hogyan fogadták a kritikusok az új Alien-epizódot a Prometheus tükrében.

A kritikák biztatóak

Rottentomatoes – 77% (Prometheus: 72%)
Metacritic – 67 (Prometheus: 65)
IMDb – 7.0 (Prometheus: 7.0)

A leginkább mértékadónak számító Rottentomatoes és Metacritic összesítéseiben valamivel jobban teljesített a Covenant, mint az azt megelőző Alien-mozi. Nem kiemelkedő, de nem is bődületesen rossz, a Prometheus-nál pedig mindenképpen jobbnak ígérkezik.

A döntés innentől a tiéd – ha pedig végül a mozit választod, legalább reális elvárásokkal ülhetsz be a hetedik sorba (vagy ahova éppen szoktál). Segítségként itt egy újabb trailer, hátha.

Kivel igen, kivel ne

Nekik ajánljuk: akiknek tetszett a Prometheus, vagy akik szeretik az Alien-univerzumot, de már elfogadták, hogy soha többé nem fognak olyan jó filmek készülni, mint a klasszikus részek.

Nekik nem ajánljuk: akik az új A nyolcadik utas: a Halált várják, vagy randira vinnék a csajukat. De tényleg, ha jót akarsz magadnak, a közelébe ne vidd, mert bármennyire is jóképű Michael Fassbender, a vért, a rettegést és az ocsmány xenomorfokat aligha fogja értékelni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló