Film

Ewan McGregor lesz a főszereplője a horrorklasszikus Ragyogás folytatásának

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.14 | 15:16

Stephen King is rábólintott a színészre, úgyhogy el is kezdődtek a Doctor Sleep című regény megfeilmesítésének munkálatai.

A Ragyogást Stanley Kubrick rendezte Jack Nicholsonnal a főszerepben, és bár sokak szerint ez minden idők legjobb King-adaptációja (az író nem szerette), a maga korában bukás volt, és csak az évek során nemesedett kultfilmmé és foglalta el az őt megillető helyet a filmművészetben.

King a regényhez írt előzménysztorit (Overlook Hotel) és folytatást is (Doctor Sleep), a Warner Bros pedig régóta dolgozik a két mű adaptálásán, a problémát eddig a pénz jelentette, de aztán jött a bohócos AZ sikere, és újra megnőtt az érdeklődés a King-adaptációk iránt, pénz is több lett a filmekre. A Doctor Sleep Jack Torrance fia, Danny felnőttkorába kalauzol el, és azt mutatja be, hogyan igyekszik együttélni a hotelben szerzett traumájával, meg persze a ragyogásával. A felnőtt Danny-t játssza majd Ewan McGregor, a filmet pedig a horror-drámákra szakosodott Mike Flanagan rndezte, akinek van már Kinggel tapasztalata: ő készítette az Netflix számára az elég jól sikerült Gerald’s Game adaptációt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló