Film

Nézd meg a District 9 rendezőjének új rövidfilmjét, amiben Sigourney Weaver harcol az idegenek ellen

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.16 | 15:13

A Rakka című 20 perces sci-fivel Neill Blomkamp újra a rövidfilmek felé fordult.

Neill Blomkamp miután megrendezte a zseniális District 9-t, elhalmozták ajánlatokkal, de mind az Elysium, mind a Chappie buktak és nem is voltak különösebben jó filmek pláne a District 9 fényében. Aztán szóba került, hogy megrendezhet egy Alien filmet, de a terv elhasalt, elsősorban is Ridley Scott miatt.

Blomkamp ezért úgy határozott, hogy visszatér a gyökereihez (a District 9 eredetileg egy rövidfilm volt és azt turbózta fel a rendező), és

újra sci-fi rövidfilmekben fog utazni, és ehhez el is indította saját produkciós cégét is, az Oats Studiost.

Az első film, egy kifejezetten experimentális darab (nem a hagyományos módon van elmesélve, kissé szürreális), a címe Rakka, és most debütált a neten. A három kisebb részre tagolódó 20 perces film egyik főszereplője Sigourney Weaver, aki a telepatikus befolyásolásra képes, egyszerre hüllő- és rovarszerű idegen lények ellen küzdő emberiség ellenállóinak vezetőjét alakítja.

A film első részében a narrátor arról beszél, hogy a szupertechnikával felszerelt idegenek (a faj neve: klum) abból a célből érkeztek a Földre, hogy rabszolgasorba taszítsák, majd elpusztítsák az emberiséget. Ennek emblematikus helye az Eiffel torony, amit emberi maradványokkal borítottak be a tetejétől a talpáig. A második rész két karaktert követ, akik közül az egyik egy pszichopata piromán őrült, aki az ellenállók közé áll, a másik pedig az idegenek foglya, aki rémszítőre mutálódik, miután a klumok kísérleteznek rajta. A film harmadik része az ellenállók összehangolt támadását mutatja be.

A Rakka újra teljes fényében mutatja meg Blomkampot, és már nagyon várjuk a stúdió újabb és újabb darabjait.

Oats Studios – Volume 1 – Rakka

Rakka is the first short film from Oats Studios. For more info visit us on Steam http://store.steampowered.com/app/652150/Oats_Studios__Volume_1_Assets/ Want to get involved or support this project? We’ve made film assets for Rakka available on Steam and will be adding more later.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló