Film

Nézd meg a District 9 rendezőjének új rövidfilmjét, amiben Sigourney Weaver harcol az idegenek ellen

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.16 | 15:13

A Rakka című 20 perces sci-fivel Neill Blomkamp újra a rövidfilmek felé fordult.

Neill Blomkamp miután megrendezte a zseniális District 9-t, elhalmozták ajánlatokkal, de mind az Elysium, mind a Chappie buktak és nem is voltak különösebben jó filmek pláne a District 9 fényében. Aztán szóba került, hogy megrendezhet egy Alien filmet, de a terv elhasalt, elsősorban is Ridley Scott miatt.

Blomkamp ezért úgy határozott, hogy visszatér a gyökereihez (a District 9 eredetileg egy rövidfilm volt és azt turbózta fel a rendező), és

újra sci-fi rövidfilmekben fog utazni, és ehhez el is indította saját produkciós cégét is, az Oats Studiost.

Az első film, egy kifejezetten experimentális darab (nem a hagyományos módon van elmesélve, kissé szürreális), a címe Rakka, és most debütált a neten. A három kisebb részre tagolódó 20 perces film egyik főszereplője Sigourney Weaver, aki a telepatikus befolyásolásra képes, egyszerre hüllő- és rovarszerű idegen lények ellen küzdő emberiség ellenállóinak vezetőjét alakítja.

A film első részében a narrátor arról beszél, hogy a szupertechnikával felszerelt idegenek (a faj neve: klum) abból a célből érkeztek a Földre, hogy rabszolgasorba taszítsák, majd elpusztítsák az emberiséget. Ennek emblematikus helye az Eiffel torony, amit emberi maradványokkal borítottak be a tetejétől a talpáig. A második rész két karaktert követ, akik közül az egyik egy pszichopata piromán őrült, aki az ellenállók közé áll, a másik pedig az idegenek foglya, aki rémszítőre mutálódik, miután a klumok kísérleteznek rajta. A film harmadik része az ellenállók összehangolt támadását mutatja be.

A Rakka újra teljes fényében mutatja meg Blomkampot, és már nagyon várjuk a stúdió újabb és újabb darabjait.

Oats Studios – Volume 1 – Rakka

Rakka is the first short film from Oats Studios. For more info visit us on Steam http://store.steampowered.com/app/652150/Oats_Studios__Volume_1_Assets/ Want to get involved or support this project? We’ve made film assets for Rakka available on Steam and will be adding more later.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló