Film

Tüdőrákban halt meg a Tetovált lány főszereplője

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.28 | 11:43

Michael Nyqvist svéd színész mindössze 56 éves volt.

Michael Nyqvist 2015-ben. Fotó: Joerg Koch/Getty Images.

A szomorú hírt a családja jelentette be a színészről, aki 1960. november 8-án született egy árvaházban. Innen fogadták örökbe nevelőszülei. Édesapja jogász, édesanyja író volt.

Nyqvist tinédzserként utazott az Egyesült Államokba, itt kerül először kapcsolatba a színészkedéssel, ekkor fordult érdeklődése a színpad irányába. Először balettművész szeretett volna lenni, aztán valahogy a színháznál kötött ki. A 90-es évek vége óta sokat forgatott, tévésorozatot és mozifilmet egyaránt (nemcsak svéd, hanem dán és finn filmekben is felbukkant). Amikor megkapta a Tetovált lány férfi főszerepét (ő volt Mikael Blomkvist újságíró), Svédországban már menő színésznek számított. A Millenium trilógia megnyitotta előtte Hollywood kapuját: gonosz szerepet kapott többek között az Mission Impossible 4. részében és a John Wickben, árnyaltabbat a Kolóniában és a Frank & Lolában.

Akik ismerték mindannyian arról beszélnek most, mennyire megrendültek a hírre: egy életvidám, örök optimista ember távozott közülünk, akinek pozitív kisugárzása mindig átragadt a környezetében lévőkre is.

Wonderful Life | Michael Nyqvist tribute

My tribute to a brilliant Swedish actor Michael Nyqvist. I like his acting, especially his Swedish dramatic roles and films. So the vid is kind of thematic, `cause I think, all these movies are united with one idea and atmosphere.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló