Film

A filmkritikusok kedvence lett az Akik maradtak a szófiai nemzetközi filmfesztiválon

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.09 | 11:18

Szép siker!

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje a szófiai nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a filmkritikus zsűri rangos díját, a Rajk László által készített látványvilágáért pedig elismerő oklevelet kapott a nemzetközi zsűritől – közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-vel.

A szófiai filmes seregszemle 48 országból 111 alkotást mutatott be a járványhelyzet miatt részben szabadtéri vetítéseken, részben virtuálisan. A fesztivál FIPRESCI zsűrije – Petra Meterc szlovén, Héctor Llanos Martínez spanyol és Rossen Spassov bolgár filmkritikus – Tóth Barnabás filmjének ítélte díját. A nemzetközi zsűri pedig, amelynek elnöke Peter Webber, a Leány gyöngy fülbevalóval című film rendezője volt, elismerő oklevéllel méltatta az Akik maradtak látványvilágát, amely a szeptemberben elhunyt Rajk László egyik utolsó munkája volt.

Mint a közleményben felidézik, Tóth Barnabás filmjét az amerikai filmakadémia decemberben beválogatta a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes filmek szűkített listájára, és szép sikerrel játszották az amerikai mozik is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.