Film

Modern idők: új Oscar-díj lesz, közönségfilm kategóriában

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.09 | 11:24

A Fekete Párduc tényleg történelmet ír, ha miatta újít a Testület.

2019-ben a változás szele csak megérinti a rangos Oscar-ceremóniát is. Az így is három órán át tartó, puccos eseményt még egy kategóriával tolják meg, ami a Népszerű Film elnevezést kapná.

Az Akadémia úgy tűnik, beadja a derekát, és a közönségkedvenceket is díjazni fogja ezentúl.

Népszerű?

De mégis, mi ez, hogy egy film népszerű? Ha valamit sokan szeretnek, arra ott a jól bevált The People’s Choice Awards, mely a szórakoztatóipar csúcsait ismeri el; illetve a mozikasszák bevételei is egyértelmű visszajelzések, a filmek tetszési indexét illetően.

Nem véletlen, hogy dollármilliókat pumpálnak a stúdiók egy-egy produkcióba, azzal a reménnyel, hátha valami vissza is csorog az összegből, a hálás nézők jóvoltából. És ezeknek a tömegfilmeknek eddig csak a vizuális effektusait volt hajlandó méltatni a szigorú szakmai zsűri.

via GIPHY

De mi volna, ha legközelebb mondjuk Chris Hemsworth vezetné a műsort, és Ryan Coogler indulna a legjobb rendezőnek járó szobrocskáért? Ennyire azért nem „adná alább” a híresen konzervatív Orscar-gála, ugye?

Vagy mégis? Emlékezzünk csak az Avatar vagy a Titanic sikerére, esetleg még a Gyűrűk Ura is eszünkbe juthat, mely művek nemcsak odakint, de a szakmai berkekben is jó fogadtatásra találtak.

via GIPHY

Hogy továbbra is mérvadó maradhasson az Oscar-díj ebben a változó világban, úgy döntöttünk, hogy nem állunk ellen a haladásnak. A Vezetőség komolyan gondolja a módosításokat.

áll a Filmakadémia augusztus 7-ei közleményében, melyet a Mashable idéz.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló