Film

A Fekete Párducnak Oscar járna, és nem a trükkfelvételei miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.02 | 15:13

A Marvel-elnök már nem csak technikai elismerést várna a Wakanda-eposzért.

Panaszra semmi ok, a Marvel moziuniverzum alkotásai elég jól szoktak teljesíteni az Amerikai Filmakadémia éves díjesőjén. Viszont eddig főleg a vizuális effektusok és egyéb trükkök érdemeltek Oscar-díjat. Kevin Feige szerint lassan ideje volna annak is, ha a szigorú ítészek elismerését most már egy mozijuk története is ki tudná vívni.

A Marvel elnök a rangosabb kategóriák elnyerésében is reménykedik, ugyanis a Fekete Párduc című mozi nemcsak anyagilag teljesített kifogástalanul, de a kritikák is többnyire az egekig magasztalták. A Ryan Coogler által rendezett Wakanda-drámához ugyanis kiváló közreműködők is a nevüket adták. Feige így fejti ki álláspontját:

Rengeteg lenyűgöző művész segített abban, hogy létrejöjjön ez a mozi. Csodálatos lenne, ha őket a legmagasabb szinten is honorálnák.

Megemlíti, hogy Hannah Beachler produkciós dizájneri, Ruth Carter jelmeztervezői és Coogler direktori munkája mindenképpen elismerésért kiált, de Joe Robert Cole, mint forgatókönyv-társszerző is megérdemelne egy arany szobrocskát, a főszereplőkről (Lupita Nyong’o, Letitia Wright, Michael B. Jordan és Chadwick Boseman) nem is beszélve.

Szeretném, ha ez a műfaj is a méltó helyére kerülne. Igen, jók a látványelemek is, melyek szintén szenvedélyes, elkötelezett alkotók kezének munkáját dicsérik. De ideje volna, ha a többi tehetséget is méltó módon ismernék el.

Figyelembe véve, mekkora kulturális hatást tett a színesbőrűekre fókuszáló szuperhős mozi – nemcsak Amerikában, de világszerte is – nem volna meglepő, ha a Marvel Oscar-kampányba kezdene a Párduc érdekében. Az öt hónappal ezelőtt bemutatott, látványos filmet ráadásul azóta is műsoron tartják a filmszínházak, teszi hozzá az Uproxx.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.