Film

Bollywood lassan beéri Hollywoodot, már ami a fizetéseket illeti

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.23 | 14:36

Hatalmas lóvét kaszálnak az indiai férfi színészek, de a listát még mindig egy amerikai, nevezetesen Mark Wahlberg vezeti.

Mark Wahlbergnek eléggé bejött 2017. (kép: AFP PHOTO / Niklas HALLE’N)

Pár nappal a legjobban kereső színésznők listája után a Forbes kiadta a világ legjobban fizetett színészeit felsoroló válogatását is. Hiába a kritikusok fújolása, a Transformers még mindig jól teljesít a mozikasszáknál, ez pedig Mark Wahlberg pénztárcáján is meglátszik, 2017-ben ugyanis ő vitte haza a legtöbb pénzt a világon, a Forbes számításai alapján 68 millió dollárt.

Utána következik Dwayne The Rock Johnson 65 milliós éves bevétellel, ezen sem nagyon lepődtünk meg, hiszen napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott színészéről van szó. Itt a Top 10 többi tahja is:

1. Mark Wahlberg – 68 millió dollár
2. Dwayne The Rock Johnson – 65 millió dollár
3. Vin Diesel – 54.5 millió dollár
4. Adam Sandler – 50.5 millió dollár
5. Jackie Chan – 49 millió dollár
6. Robert Downey Jr – 48millió dollár
7. Tom Cruise – 43 millió dollár
8. Shah Rukh Khan – 38 millió dollár
9. Salman Khan – 37 millió dollár
10. Akshay Kumar – 35.5 millió dollár

A listát elnézve két dolog tűnik fel: a Top 10-be már három indiai színész is befért, akik fényévnyi távolságra vannak a világhírtől, de nincs is rá szükségük, hiszen a hatalmas hazai piacra támaszkodva is degeszre keresik magukat. A másik pedig, hogy a női listát vezető Emma Stone a férfiak keresetének közelébe se tudott jutni. A Forbes szerint neki kb. 26 millió jött össze idén, amivel a nőknél első, de Mark Wahlberghez képest messze elmarad. Ezek alapján a színésznők teljes joggal követelnek egyenlő béreket mostanában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló