Film

Tenisz filmeposz: jön a film a Borg-McEnroe meccsről, szerváljuk a trailert

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.09 | 15:13

Ütős lesz Shia LaBeouf és Sverrir Gudnason sportos mozija.

Aki abban a hitben élt eddig, hogy a Björn Borg csupán egy táskamárka, annak egy új ablak nyílik most a múltba: Janus Metz ugyanis leforgatja minden idők egyik legizgalmasabb mérkőzésének dramatizált verzióját. Az október elején bemutatásra kerülő Borg/McEnroe című alkotásban IceBorg és SuperBrat összecsapásáról van szó, melyre az egész világ lélegzetét visszafojtva figyelt 1980-ban, Wimbledonban. Björn Borg, aki már négyszeres bajnok volt addigra, és sosem veszítette el a hidegvérét a mérkőzések során, feszül neki a vagány John McEnroe-nak, aki Isaac Hayest hallgat a walkmanjén.

via GIPHY

Metz filmje a karakterekről fog szólni: a két alak portréja fokozatosan bomlik ki a drámai, kiélezett helyzetig, ahol mintha az egész világ sorsa dőlne el. Egy másik tenisz-óriás, Andre Agassi foglalta így össze:

Minden meccs: az élet, miniatűr változatban.

Borgot üldözték a rajongók, akik a Beatles-érát idéző hisztérikus jelenetekre is képesek voltak, míg McEnroe-nak a sajtóval gyűlt meg a baja.

via GIPHY

Fonák energiákat is becsatornáz a produkció, mely gyerekkortól követi a sportolók sorsát, és a magánéleti kérdéseket is érinti. Még Stellan Skarsgard is feltűnik, mint Borg edzője, árulja el a Hollywood Reporter.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.