Film

A járvány előtti időket idézi a Friss Hús rövidfilmfesztivál

  • Szerző:homarton
  • 2020.09.15 | 09:18

Még szerdáig lehet rövidfilmeket nézni.

Szerdáig tart a rövidfilm budapesti ünnepe. Nagy érdeklődés övezte a Friss Hús filmfesztivál szakmai programjait, és a vetítéseket is sokan látogatják. A Toldi mozi közönsége maszkban, a távolságtartásra és a rendszeres kézfertőtlenítésre ügyelve, felelősen látogatja az eseményeket. A moziban a hazai filmes és színházi élet hírességei és fontos alakjai is felbukkannak, a külföldi vendégek élő közvetítéseken követik a szakmai programokat.

Az elmúlt napokban a pandémia előtti időket idézte a Toldi hangulata: a mozi előtti járdán, az előtérben és a vetítőtermekben is összegyűlt a legújabb filmek és a szakmai programok iránt érdeklődő közönség.

A vetítések jó hangulatban, de a járványügyi előírások maximális figyelembevételével zajlanak: a mozizók maszkot hordanak, és ügyelnek a távolságtartásra. A közönség lelkesen és nagy tapssal fogadja a fesztiválon bemutatkozó magyar filmeket és alkotóikat. Szombat este sor került a cannes-i filmfesztiválra is beválogatott Agapé világpremierjére is, amit hatalmas üdvrivalgás fogadott. A mozi előtt felbukkant a filmben fontos szerepet kapó bicikli is.

A mozi előterében és a Toldi előtti útszakaszon is fesztiválhangulat uralkodik: olyan vendégek látogatnak el a Friss Húsra, mint Enyedi Ildikó, aki a II. évfolyam vizsgafilmjeit bemutató SZFE 6×6 vetítésre jött el, a többszörös díjnyertes animációsfilm-készítő, Bucsi Réka, Lévai Balázs író-műsorvezető és Vajdai Vilmos, a Katona József Színház társulatának tagja.

Szerdáig még folytatódnak a Friss Hús vetítései. Még kaphatók jegyek a magyar verseny, a magyar sci-fi, a nemzetközi válogatás, a gyerekeknek szóló Friss Hús Kids, az Egyes szám első személyben elnevezésű dokumentumfilmes válogatás, illetve a Midnight horrorszekció és az LMBTQ-válogatás blokkjaira.

Képek a Friss Hús Facebook-oldalán találhatók.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.