Film

Blade Runner 2: megvan a premier dátuma

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.07 | 07:25

Egy év múlva ilyenkor mutatják be a Szárnyas Fejvadász folytatását, melyben Rick Deckard 30 évvel későbbi kalandjainak lehetünk tanúi.

A 2017. október 6-án bemutatásra kerülő Blade Runner 2049 már most is közel áll a magyar ember szívéhez, mert a részben itt forgott sci-fi főhőse, Harrison Ford minden sztár-allűrtől mentesen járt-kelt a nép közt, és rendszeresen került ki poszt vagy szelfi vele a netre, teljesen hétköznapi helyzetekben ábrázolva őt.

blade
© Stephen Vaughan / Warner Bros.

Az ismét Rick Deckard bőrébe bújó színész partnerei most Ryan Gosling, Robin Wright és Jared Leto lesznek, a rendezést Denis Villeneuve-re bízta az Alcon Entertainment, a produceri székben pedig Ridley Scott foglal helyet. Kérdés, hogy képes-e megugrani a kimondhatatlanul magas lécet az új alkotás: az eltelt négy évtized egyik legmeghatározóbb filmjéről van szó ugyanis.

Vangelis felejthetetlen dallamaiból kiindulva az izlandi Jóhann Jóhannsson komponálja a zenét. Az 1982-ben készült, 2019-ben játszódó alapvetésnek szintén van magyar vonatkozása: a részben magyar származású Edward James Olmos egy cifrát káromkodik a mi nyelvünkön:

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló