Film

Farkas: fáj a Logan trailere

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 11:53

A Johnny Cash-féle drámai Hurt-dal vezeti fel a nemcsak a brutalitása miatt rendhagyó Farkas-filmet.

Screening of 20th Century Fox's "X-Men Origins: Wolverine" - Arrivals

A márciusban érkező harmadik Farkas-rész legelső filmelőzetese a megszokotthoz képest teljesen más képet fest, mind az X-men univerzumról, mind az eddigi Wolverine-világról. A személyes hangvétel mellett az Old Man Logan-hatások is szembeötlőek. A direktor néhány magyarázatot fűzött döntéseihez, illetve hogy hogyan fog illeszkedni ez a rész Jackman-nel közös eddigi munkáihoz. Az Empire-nak mesélő James Mangold szerint a Marvel által bemutatott univerzumtól nem szakad természetesen el a történet, de lazábban kapcsolódik, és alapvetően egy másik idősíkon játszódik.

A jövőben járunk, és a karaktereket életszerűbb körülmények közt találjuk. Foglalkoztatja őket az öregedés, a magány, és hogy hová tartoznak igazán. Hasznosak-e az emberiségnek? Ez egy új terület, amit most megkapirgálunk – milyen az, mikor a mutánsok ereje és befolyása csökkenni kezd. Ez történik például Logan öngyógyító képességével is.

A legtöbb szuperhősös filmhez képest más irányt vesz ez a történet. Inkább a jellemfejlődésre épít: nem akarták már egy újabb világmegmentő akcióra felhúzni a cselekményt. A trailerben használt zene, amely a Nine Inch Nails-szerzemény, a Hurt legismertebb feldolgozása, is hozott már pár fura reakciót. A Walk The Line című, Johnny Cash-filmet is rendező Mangold szerint szándékos választás volt:

Nyilvánvaló, hogy elfogult vagyok Johnny Cash-sel kapcsolatban: a hangja és az üzenet, amit közvetít, egyaránt fontos számomra. A célunk az volt, hogy ezzel is kilógjunk a sorból, már ami a zsánert illeti. A hősös filmek fejletépős, dübörgő szimfonikusokkal zengő főcímzenéitől Cash dala jócskán eltér.

Van még egy furcsaság a Logan kapcsán: a Days Of Future Past végén mindenki életben maradt és kirobbanó formában volt, miután a múlt megváltozott. De az új film ezt a pontot nem veszi figyelembe. Mintha egy szörnyű tragédia volna kibontakozóban, Charles Xavier professzor is a szemünk láttára lesz önmaga árnyéka.

A mutánsokat gyűlölő kiborg, Donald Pierce mellett egy titkokzatos kislány is felbukkan: Dafne Keane játssza ezt a karaktert, aki talán Laura/X23 lesz. De ezt még a rendező nem erősítette meg, inkább hagyná, hogy a rajongók tovább spekuláljanak márciusig. 

Ami viszont biztos, hogy tényleg erőszakos lesz a film, a felnőtt rajongók által már régóta várt durva jelenetekkel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló