Film

A Disney egy rossz kritika miatt kitiltotta, aztán visszaengedte az LA Times munkatársait a sajtóvetítéseiről

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.08 | 07:22

Az érzékeny filmstúdió esete: először teljesen besértődtek a Los Angeles-i újságra, majd miután az újságírók bojkottot hirdettek a Disney ellen, mégis visszatáncoltak.

A Disney stúdiója először egy kellemetlen kritika miatt megszakított minden kapcsolatot a Los Angeles Times újsággal: gyakorlatilag kitiltották a lapot a sajtóvetítésekről, és a hozzájuk tartozó ABC csatorna felülettől, valamint a csak az újságírók számára hozzáférhető filmek, sorozatok elérésétől is megfosztották őket.

Fotó: Pixabay

Ennek hatására az újságíró kollégák és más szolidaritást vállaló szakmabeliek bojkottot hirdettek a filmstúdió ellen:

  • először a Washington Post munkatársa Alyssa Rosenberg egy véleménycikkben kelt ki a Disney hozzáállása miatt, és bejelentette be, hogy az LA Times kitiltásának megszüntetéséig ő sem vesz részt semmilyen korai sajtóvetítésen.
  • Később további újságírók csatlakoztak a bojkotthoz az AV Clubtól, a Flavorwire-től és egyéb portáloktól, szervezetektől. A kezdeményezéssel egyetértett a Twitteren Ava DuVernay rendező és Jake Tapper tévés műsorvezető, és David Simon, a Drót alkotója is.

És láss csodát: a Disney visszavonta az LA Times kitiltását a vetítéseiről, pontosan négy nappal azután, hogy megjelent a kitiltásról szóló hír. Alyssa Rosenberg, a The Washington Post bojkottra felhívó írásának szerzője a kritikusok nagyszerű győzelmének nevezte az esetet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.