Film

A nap híre: Tarantino könyvet ír

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.18 | 13:48

Nem is egyet, kapásból kettőt!

Tarantino, aki rajong a régi ponyvákért, első irományát, a Volt egyszer egy Hollywood könyvváltozatát is puhafedeles kiadásban akarja megjelentetni. A rendező kiadója azt ígéri, hogy a könyvváltozat “friss és játékos” lesz, és meglepetéseket is kínál majd a filmhez képest.

A rendező annak idején nagy élvezettel olvasta a hetvenes évek filmjeiből készült könyveket, és máig vonzódik ehhez a műfajhoz. Elmondása alapján örül neki, hogy új könyvével támogathatja “ezt az irodalomban gyakran marginalizált, mégis szeretett alműfajt”, tovább foglalkozhat a filmben megismert szereplőkkel, és reméli, hogy olyan könyv születik, amely méltó párja lesz a filmnek.

Tarantino másik könyve Cinema Speculation címmel egy nem fikciós mű lesz, amelyben a Harper szerint a szerző alámerül a hetvenes évek filmjeiben. Az esszéket, filmismertetéseket, személyes véleményeket megfogalmazó kötet megjelenésének dátumát azonban még nem tűzték ki.

Az 57 éves Tarantino korábban kijelentette, hogy tíz mozifilm után felhagy a filmrendezéssel. Mivel a Volt egyszer egy Hollywood a kilencedik filmje volt, egy újabb rendezés után könnyen lehet majd ideje az írásra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló