Film

Kiborultak a nézők a Disney-Pixar új kisfilmjén

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.27 | 15:16

Idei karácsonyi filmjük előtt fut a Frozen, aminek elég komolyan neki is mentek a közösségi médiában.

Míg a Coco című új, egészestés Disney-Pixar film nagyon jó kritikákat kapott, és a nézői reakciók is pozitívak, az előtte vetített Frozen több okból is kicsapta a biztosítékot. Minden szempontból alulmarad a stúdió eddig alkotásaihoz képest, egy dologban viszont felülteljesít, de ez is inkább rossz, mint jó hír.

A Pixar rövidfilmjeinek legalább akkora kultusza van, mint a nagyfilmeknek, sőt sok olyan ember van a világban, aki ezeket sokkal jobban várja, mint az éppen aktuális egészestés mozit. A Coco előtt futó Frozen viszont rendesen kicsapta a biztosítékot. A legnagyobb probléma azzal van, hogy a Pixarra jellemző hangnemnek és humornak nyoma sincs, egy teljesen érdektelen, kiszámítható és humortalan filmecske készült, ami ráadásul unalmas is, és több mint kétszer olyan hosszúságú, mint általában (átlgaban egy-egy rövidfilm 5-6 perc, míg ez a mostani 20). Többen panaszkodtak arra, hogy a gyerekek sem bírták végignézni, és folyton azt kérdezgették, hogy mikor jön már a film. A legerősebb kritika viszont az volt, hogy a

Coco-ban túl sok a barna bőrű ember, úgyhogy biztos szükség volt arra, hogy a fehér ember is megjelenjen valamilyen formában a vásznon, hát kaptak is egy bő lére eresztett, karácsonyi “rövid” filmet.

Van benne igazság. És abban is, hogy ha nem lenne bűnrossz a Frozen, senki nem érezte volna a készítetést, hogy kifejezésre juttassa a közösségi médiában az ellenérzéseit. De hát se fantázia, se játékosság, se humor, se kedvesség nincs a 20 perces rövidfilmben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló