Film

Itt van öt mozi és sorozat előzetes a múlt hétről, amit még nem láttál, de bűn lenne kihagyni

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.19 | 07:00

Netflix meglepetés, japán csemege, kínai pokol, és egy teljes film a cicákról, a hét titkos trailereiben.

Nyilván írtunk a Dunkirk előzetesről, és a Halálos iramban is szóba került pár képtelenség kapcsán, de ennél sokkal izgalmasabb volt a hét.

The OA

A Netflix például, ahogy szokta, minden híresztelés nélkül megdobott minket egy rejtélyes sorozat előzetesével. Amiről nem tudni semmit, csak annyit, hogy Brit Marling and Zal Batmanglij egy lányról készített sorozatot, aki egy évvel az eltűnése után kerül elő, a többi körülmény pedig jóval misztikusabb annál, hogy egy átlagos bűnügyi történetté váljon majd a sztori.

Oceans Waves

A Ghibli stúdió a legfontosabb japán anime filmes cégek egyike, a Totoro – A varázserdő titka vagy a  Chihiro Szellemországban legendásak, Oscar-díjat és tucatnyi más filmes elismerést söpörtek be. Most egy 1993-as mozijukat újították fel, és a modernizált változatot az amerikai mozikban is megjáratják. Gyönyörű képi világ, lenyűgöző történet, érdemes lesz megnézni, december 28-án jön ki.

Behemoth

Azt eddig is tudtuk, hogy Kínában nem öröm munkásnak lenni, most pedig lenyűgöző dokumentumfilmben láthatjuk, hogy milyen körülményeket kell elviselnie egy kínai szénbányásznak vagy vasmunkásnak, hogy megtarthassa az állását. Vasisten gyermekei elképesztő kínai ipari képeken. Január végén lesz a premier.

Mary and The Witch’s Flower

Újabb japán csemege, ez ugyan nem a Ghibli stúdió, hanem az abból kivált régi producerek vállalkozása, akik 2014-ben kiváltak, megalapították a Studio Ponoc nevű cégüket, és újra klasszikus stílusban próbálnak mozit készíteni. Jól tették, mert a Mary and The Witch’s Flower lenyűgözőnek ígérkezik, mint a régi Ghibli mozik. Jövőre biztosan láthatjuk ezt is, és az előzetes alapján érdemes lesz várni rá.

Kedi

És, hogy ne legyen minden misztikus, szomorú és tanulságos, egy másik doku, ami Isztanbul macskáiról szól. Ugye megvan Tombili, a mém macska a török fővárosból, akinek szobrot is emeltek? Ez a film a társairól szól, azokról a kóbor macskákról, akiket mindenki etet, és akik legalább annyira uralják a nagyvárost, mint az emberek. Macskásoknak kötelező. Február 10-én jelenik meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.