Film

Will Smith fantasy akciófilmje, a Bright lehet az első igazi blockbustere a Netflixnek

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.21 | 10:16

A december 22-én debütáló Bright az Öngyilkos osztag rendezőjének új filmje.

Amikor a Netflix elkezdett sorozatokat gyártani, még nem volt világos, hogy mi lesz a dolog vége. Aztán jött a House of Cards, az Orange is the New Black, a Stranger Things meg a többiek, és egyértelművé vált, hogy a Netflix simán felveszi a versenyt bármelyik hagyományos tévécsatornával, sőt képes még rájuk is verni pár kört. Így hát belevágtak a dokumentumfilm-készítésbe és a filmeknek is egyre nagyobb tér jutott. Az első igazi blockbusterüket viszont idén karácsonyra időzítették, a David Ayer (Öngyilkos osztag) rendezte, 90 millió dollárból készülő Bright december 22-én debütál sztárokkal (Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace) a főszerepben.

A Bright egy olyan Los Angelesben játszódik, ami úgy fest első ránézésre, mint amilyen a valóságban is, azonban ha egy kicsit is benézünk a felszín alá, láthatjuk, hogy ez egy mágiával és varázslattal teli világ. Az emberek között tündérek, orkok és elfek élnek. Smith egy emberzsarut alakít, aki a társa halála után visszatér a rendőrségi kötelékbe és kap egy új társat, aki pedig egy ork. Kezdetben feszültség van közöttük, a film ezen a ponton a rasszizmus és a szociális kasztrendszert témáját is érinti, majd ahogy a két zsaru egy váratlan és elég komoly ügy miatt kénytelen egymással összefogni, megkedvelik egymást – a szociális tematika pedig a háttérbe húzódik, hogy átadja a helyét a fantasy-nek és az akciónak.

A sajtónak tartott előzetes vetítések visszhangja változó, de inkább pozitív: a Bright-nak ugyan sok a hibája (akárcsak az Öngyilkos osztagnak), és nincs benne egyetlen eredeti pillanat sem, mégis felveszi a versenyt a nagy stúdiók legnagyobb blockbustereivel, ami jó ok lesz arra, hogy a Netflix továbbmozduljon ebbe az irányba is, újabb és újabb nagy költségvetésű filmeket gyártson, még több vetélytársat szerezve ezzel a Star Wars űrkalandorai és a szuperhősök számára.

Bright | Official Trailer 2 [HD] | Written by MAX LANDIS Directed by DAVID AYER | Netflix

Humans, Orcs, Elves… everybody is just trying to get along. Get ready for the world of Bright, a new Netflix Film, starring Will Smith and Joel Edgerton. Coming to Netflix December 22nd. Bright The Album Now Available Download/Stream Now – https://Atlantic.lnk.to/Bright Music from and inspired by the Netflix original movie, Bright.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.