Film

Tom Hanks életében először játszik western filmben

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.22 | 18:48

Íme a magyar előzetes.


Az Oscar-díjas színész elmondta, hogy mivel 35 évet várt az első westernfilmjére, azt akarta, hogy az igazán különleges legyen. Mint elmondta, „nincs értelme csak azért westernt forgatni, hogy az ember kényelmes ruhát és kalapot hordhasson. Többről kell szólnia, mint pusztán a zsánerről”.

A kapitány küldetése című film az amerikai polgárháború után játszódik. Hanks a megözvegyült veterán Jefferson Kyle Kidd kapitányt alakítja, aki a megosztott országot járja, hogy felolvassa a híreket a kisvárosokban élő embereknek. Véletlenül rátalál egy magányos kislányra (Helena Zengel), akiről kiderül, hogy évekkel azelőtt elrabolták a kiowa indiánok, szülei pedig meghaltak. A kapitány elhatározza, hogy hazaviszi a lányt még élő rokonaihoz. A veszélyekkel telt hazavezető út megpróbáltatásai közel hozzák egymáshoz a két magányos utazót.

Bár a forgatás több mint egy éve, a koronavírus-járvány kitörése előtt zajlott, a történet hátterében megjelenik a 19. század végén az országban pusztító kolera- és agyhártyagyulladás-járvány is. Mint Hanks fogalmazott: a filmművészet erejét látja abban, hogy a pandémia alatt a mozikba kerülő film mintha reflektálna a járványra és az Amerikát megosztó novemberi elnökválasztásra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló