Film

Ez a fickó úgy zenél, hogy kétszáz Ku-Klux-Klán tag gondolta meg magát

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.23 | 13:32

Daryl Davis egymaga 200 rasszistát győzött meg Amerika szerte arról, hogy hülyeségeket beszél és feleslegesen gyűlölködik. Nem egy szívbajos ember. Már-már szuperhős, aki az ökle helyett a szavait használja fegyvernek.

davis

Az egész egy rosszul megszervezett koncerttel kezdődött. Davis, aki zongorista és Jerry Lee Lewis jóbarátja (nem mellesleg színészkedik is, feltűnt a Drót című sorozatban), egy olyan helyen lépett föl, ami a klántagok törzshelye volt. Nem esett pánikba, hanem a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtotta. Persze így is kapott hideget eleget, de meleget is.

A koncert végén odament hozzá egy fehér férfi, hogy gratuláljon neki, és akiről kiderült, hogy maga is klántag. A beszélgetésük végén a férfi már tudta, hogy rossz lóra tett a Ku-Kluxszal.

A beszélgetésből szép lassan barátság lett, a fehér férfi pedig otthagyta a klánt és azóta is segíti Davis zenélésen túli munkáját, ami abból áll, hogy a klántagokat jobb belátásra térítse. Eddig 200 főnél tart, de talán lesz ez még jobb is.

Addig is itt az Accidental Courtesy című, Davis-ről szóló dokumentumfilm, amit most mutattak be az USA-ban. Errefelé is (meg mindenfelé) szükség lenne még ilyen arcokra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló