Hadászat

Putyin hajmeresztő bejelentést tett: mindenkit meglepett az, amire készülnek

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.04.13 | 10:18
  • trendindex: 8

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország minden tervét meg fogja valósítani az űrszférában.

Oroszország újraindítja Hold-programját – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a távol-keleti Vosztocsnij űrrepülőtéren kedden, az űrhajózás napja alkalmából megtartott kitüntetési ünnepségen.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország minden tervét meg fogja valósítani az űrszférában, annak ellenére, hogy kívülről megpróbálják akadályozni a fejlődését.

Folytatjuk az új generációs szállítójármű és a nukleáris űrenergetikai technológiák létrehozását, amiben nyilvánvalóan nagyon jó eredményeink és egyértelmű előnyeink vannak. Újraindítjuk a Hold-programot

– mondta az orosz államfő.

Láttad már a legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, biztosan tudunk pár hasznos tippel szolgálni!

 

Alekszandr Mitykin, a Lavocskin Tudományos és Ipari Társaság elektromos rendszerekért felelős helyettes főkonstruktőre a RIA Novosztyi hírügynökség szerint pénteken közölte, hogy Oroszország a tervek szerint augusztus 22-én ismét missziót indít a Holdra.

A Luna 25 automata állomás a Föld körül keringő égitest déli pólusán gyakorolja a lágy leszállást és kutatásokat fog végezni a Hold felszínén, a terv azonban erősen kétséges, hiszen a szankciók miatt nehezen elképzelhető, hogy 46 évi kihagyás után a  Luna-26 a tervek szerint 2024-ben induljon el térképészeti küldetésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Két évet jósoltak Havas Henriknek
  • szerző:nuus
  • 2023. 10. 03.