Horoszkóp

Különlegesen misztikus nap van – évezred alatt csak pár ilyen esik!

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.02 | 11:48

A mai nap a sajátos dátum miatt különleges, lássuk, mi következik ebből!

Évezred során is nagyon ritka az olyan dátum, amiben csak kétféle számjegy van. Ráadásul a nulla és a kettes szám is sajátos jelentésekkel bír a számmisztika számára. Az egészségünk, közérzetünk ingadozó állapotba kerül mostanában. Különösen 2022.02.02, 2022.02.20 és 2022.02.22 lesz az a nap, amikor ez a hatás a csúcsra ér. A numerológusok szerint kétarcúság, kettősség jellemzi ezeket a napokat. Komoly döntések is születhetnek: a házasság, az egyesülés de a szakítás jegyében is telhet ez az időszak – írja a Blikk.

A számmisztika szerint a nulla és a kettes szám kiemelt fontosságú.

A nulla a határtalan lehetőségek száma. A maghoz, a tojáshoz és az anyaméhhez hasonlít, ezek hétköznapi jelentése a termékenységhez áll közel. Az ovális vagy kör alak, az önmagába visszatérés az örökkévalóságra utal. A szám értéke miatt viszont a kiüresedést, elmúlást vagy a halált szimbolizálja. A kettes szám két pontot köt össze, szintén köze van idő múlásához, ám benne van az egyensúly jelentése is. A kínai numerológia a kettes számra alapszik. A taoista hit szerint a szimbólum kettős, dialektikus koncepciója leírja azokat az ősidőktől fennálló, egymással szemben álló, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erőket, amik a világegyetem összes jelenségében ott vannak.

A kínai számmisztika a kettes számban a férfit és a nőt is látja,

de a könnyű élet ígéretét, egy második esélyt is a jelentések közé emel. Más számmisztikai iskolák pedig a bölcsességet társítják hozzá. A numerológia szerint akinek kettes a sorsszáma, az sok női energiával rendelkezik. A páros számok, tehát a 2, 4, 6, 8 mind anyagias hatásúak. Ez nemcsak a pénzre, de mindenre másra is igaz, ami a földi élettel kapcsolatos, pl. karrier, család, társadalmi elvárás. A párkapcsolatot szimbolizáló kettes szám számukra nélkülözhetetlen, így ez nap hatással is van a másik nemre, például ezen a napon jó társulások jöhetnek létre.

Február másodika a néphagyományban is fontos.

A tavaszvárás napja, mert a megfigyelések szerint a barna medve ezen a napon ébred fel téli álmából. Ha meglátja saját árnyékát a napsütésben, visszatér barlangjába aludni, ami azt jelenti, hosszú lesz a tél. Ha nincs árnyék, a medve kint marad, jelezvén, hogy jön a tavasz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.